Hur du alltid får ett rent hus: 10 enkla effektiva knep

av Hilda Maria Morgan

24 Februari 2023

Hur du alltid får ett rent hus: 10 enkla effektiva knep
Advertisement

Ett rent hus är det bästa välkomnandet man kan tänka sig när man kommer hem i slutet av en hård dags arbete eller efter att ha återvänt från en semester. Det är inte alltid lätt att hålla städat och rent i alla rum, speciellt när det är många åtaganden och man tillbringar mycket tid hemifrån. Ett användbart knep för att hjälpa oss i uppgiften är att dela upp städningen i många små dagliga uppgifter som kommer att uppta bara några minuter av våra dagar, men vi kan också använda andra mycket enkla knep som hjälper till att spara tid och ansträngning.

Från multirengöringsmedlet för rengöring av alla ytor i hela huset till rullhållaren som alltid finns nära till hands, från metoden för rengöring av skärbrädor i trä till det tidsbesparande tricket för att ta bort damm från de högsta ytorna, illustrerar vi nedan några små förslag på ett hem som alltid är i perfekt skick.

Advertisement

1. Allrengöringsmedel

1. Allrengöringsmedel

Creativo/Facebook

Ett sätt att påskynda husstädningen är att använda bara ett rengöringsmedel för att rengöra alla ytor i huset. Du får ett praktiskt universalrengöringsmedel genom att blanda munvatten, tandkrämbikarbonat och vatten. Lägg allt i en flaska med spray och använd det sålunda erhållna tvättmedlet för att rengöra spisen, diskbänken, kastruller och kastruller i köket, men också för att städa ditt badrum.

Advertisement

2. Rullhållare

2. Rullhållare

Creativo/Facebook

För att alltid ha hushållsrullar tillgängliga är hemligheten rätt rullhållare. Använd en gammal trasig galge, trä pappershandduksrullen på den horisontella stången och häng den där det passar bäst: ovanför diskbänken eller på arbetsytan. Och du kan flytta den dit du behöver den!

3. Rengör skärbrädor av trä

3. Rengör skärbrädor av trä

Creativo/Facebook

Vi vet alla hur svårt det är att rengöra skärbrädor i trä på ett bra sätt; eftersom det är ett absorberande material, skadas träet lätt och torkar långsamt, vilket håller kvar vatten och smuts inuti det och gynnar spridningen av mögel. En metod för att rengöra och sanera den noggrant är att strö den med bikarbonat och sedan skrubba den med en halv citron. Den brusreaktion som utvecklas hjälper till att ta bort smuts och mögel ordentligt. Torka med en ren mikrofiberduk så blir din skärbräda så bra som ny.

4. Bort med dammet på möblerna

4. Bort med dammet på möblerna

Creativo/Facebook

Att damma är en av de jobbigaste uppgifterna av all städning, främst för att det är tidskrävande och måste göras ofta. Ett enkelt knep för att påskynda rengöringen av de ytorna som inte går att nå, det vill säga den övre delen av höga och väggmonterade möbler, är att täcka dem med ett pappersark. Dammet kommer att lägga sig på pappret och du behöver bara byta ut dem för att rengöringen ska bli klar.

Kolla in vår video nedan för fler tips!

Advertisement