Det idiotsäkra sättet att vika lakan snyggt och prydligt samtidigt som du sparar utrymme

Hilda Maria Morgan

22 Februari 2023

Det idiotsäkra sättet att vika lakan snyggt och prydligt samtidigt som du sparar utrymme
Advertisement

Att förvara lakanen snyggt och prydligt är ofta en ganska svår uppgift att genomföra. De stora dimensionerna på dessa tyger gör dem faktiskt jobbiga att vika, speciellt när det görs utan hjälp; dessutom har lakan med elastiska hörn också en mycket speciell form, vilket ökar svårigheten att vika dem korrekt.

Om du också har för vana att ge upp företaget utan att ens försöka och slänga dina lakan huller om buller i garderoben, är den här artikeln rätt för dig. Det finns faktiskt en idiotsäker metod för att vika lakan så att de tar så lite plats som möjligt och passar perfekt på hyllan eller i sin låda. Och du behöver inte ens stryka dem, de kommer naturligt att vara skrynkelfria när du använder dem!

via sara_home_organizer/Instagram

Advertisement

sara_home_organizer/Instagram

@sara_home_organizer lär oss på hennes Instagram vad som är den idiotsäkra metoden för att vika lakanen snyggt.

Man börjar med den mest komplicerade delen, lakan med elastiska hörn. Lägg lakanet på sängen vik det på mitten, med de två nedre hörnen instoppade i de övre. För så in en hand i ett av de två hörnen och lyft hela lakanet, dra det så att det rätas ut och för in det ena hörnet i det andra. Ordna sedan den yttersta sidan och lägg lakanet på sängen, vik sidorna inåt för att skapa en rak rektangel. Vid vik den på mitten horisontellt, sedan i tre delar vertikalt och på mitten igen horisontellt.

Den sista delen av proceduren beror på vilket utrymme du har tillgängligt: ​​beroende på om du behöver en kvadratisk eller rektangulär form, mer eller mindre stor, justera med vikningarna för att matcha lakanet med utrymmet i din låda eller på din hylla.

sara_home_organizer/Instagram

Nu är det dags att vika ihop örngotten. Också i det här fallet beror vikningen på utrymmet det kan uppta, men du kan lägga ut dem på sängen och vika dem först vertikalt i tre delar, sedan på mitten horisontellt.

För det översta lakanent är arbetet mycket enklare: i själva verket kommer det att vara tillräckligt att ta alla fyra hörnen i en hand och lyfta lakanet genom att skaka det lite för att räta ut det. Vid det här laget lägger du ut det på sängen och tar bort vecken genom att stryka med händerna över det. Ta det underlakanet och örngotten som du redan har vikt och placera dem på det öppna lakanet, nära sidan där du står, i ett centralt läge. Vik lakanet i 3 delar vertikalt, ta tag i den del som innehåller det andra lakanet och vik det horisontellt.

Ta nu den sista fliken som ska vikas och för in den under fickan som sålunda har bildats. Ditt lakan kommer att vara perfekt packat och du kan förvara det på ett ordnat sätt!

Kolla in @sara_home_organizers profil för hela videohandledningen!

Advertisement
Advertisement