5 mycket enkla idéer för att återvinna korkar på ett användbart och kreativt sätt

Hilda Maria Morgan

20 Februari 2023

5 mycket enkla idéer för att återvinna korkar på ett användbart och kreativt sätt
Advertisement

Alla med ett minimum av förtrogenhet med gör-det-själv och kreativa sysslor vet att varje kork kan vara en värdefull resurs: det är i själva verket ett vanligt föremål som kan förvandla sig till en myriad av andra saker, dekorativa, användbara, trevliga. Det sträcker sig från mycket enkla återvinningsidéer inom räckhåll för alla till vad vi skulle kunna definiera som små konstverk.

Det är det första som vi kommer att prata om här, de riktigt enkla små pysselprojekten som, om du inte redan har provat, är värda att testas, om än för att få det tillfredsställande resultatet av en enkel men användbar accessoar, skapad från ett föremål som annars skulle hamna i papperskorgen. Kolla in idéerna nedan.

via Creativo/Facebook

Advertisement

Creativo/Facebook

Flytande nyckelring

Känner du till skruvarna med en ögla, de med en metallögla som används för många gör-det-själv-projekt? Allt du behöver göra här är att skaffa en och sätta in den i en av ändarna på valfri kor (även en sådan från ett mousserande vin, inte bara de cylinderformade från andra viner), sedan lägger du till en nyckelring och så har du skapat en nyckelring som kan flyta!

Du kan naturligtvis också göra den personlig genom att måla den med färg, nagellack eller permanenta markörer!

 

DIY-ljus utan vax

Ta en kork, placera den i ett glas och fyll sedan glaset med ren alkohol, tills korken är helt nedsänkt. Låt korken dra i 24 timmar, ta sedan upp den, lägg den i en ljushållare och tänd toppen av korken (gärna med en långhalsad tändare, för att inte bränna dig). Den kommer att brinna länge, precis som ett ljus!

 

Gummisnodd för sladdar

Gör ett litet hål som går genom korken på bredden, precis under var och en av ändarna. Stick in en gummisnodd i dessa hål och knyt sedan en knut på varje ände av själva gummibandet: du kommer att ha skapat ett slags knapphål, stängt precis vid korken. Med den här klämman kan du linda upp hoprullade sladdar för att skapa ordning och reda!

Det är enkla idéer, som du kan se mer detaljerat i vår video nedan, där du också kommer att upptäcka två andra superkreativa sätt att återvinna korkar på.

Advertisement