Hittar du inte plats hemma? Tänk vertikalt, med de mest användbara tillbehören för att skapa ordning

Hilda Maria Morgan

21 Februari 2023

Hittar du inte plats hemma? Tänk vertikalt, med de mest användbara tillbehören för att skapa ordning
Advertisement

Ett litet hus, eller ett mycket trångt, kanske till och med båda: det är inte lätt att hitta plats för allt vi vill ha, och framför allt att se till att våra ägodelar är organiserade på ett effektivt sätt, för att alltid lätt kunna hitta allt, kunna röra sig i de olika miljöerna utan rädsla för att stöta på högar av osäkert balanserade föremål och så vidare.

För att få ut mer plats och göra våra hem verkligt beboeliga är det därför värt att tänka efter för att förstå var vi kan optimera vår organisation. Ofta ligger svaret hos väggarna i rummen och möblerna, och även runt dörrarna: vi pratar därför om b, som kan erbjuda många bekväma och snygga lösningar, som de vi föreslår nedan.

Advertisement

Amazon

Magnetiska hyllor att fästa på sidan av kylen: vissa är riktigt robusta och sitter riktigt bra. Perfekta för kryddor, pappersrullar och föremål som inte är för tunga eller för stora.

Väggklädhängare, som i bästa fall har en snygg, kompakt design som lämpar sig för att användas till mycket mer än bara kappor, mössor och halsdukar.

Advertisement

aliexpress.com

Näthängmattor för frukt och grönsaker, mycket bekväma i köket. De kan också användas, eventuellt, för extra handdukar i badrummet, eller för att hålla barnleksaker nära badkaret!

Amazon

Krokarna att placeras under väggskåp i köket, eller också inuti möblerna: slevar hängs vanligtvis på dem, men ingenting hindrar från att använda dem till påsar eller korgar som innehåller något annat, och som inte är överdrivet tunga.

Etsy

Pinnstegen: en gång var den en trend, nu är den nästan en ny möbelklassiker! Den hjälper oss att skapa ordning bland filtar i vardagsrummet, handdukar i badrummet, kökshanddukar i köket eller kanske till och med kläderna som är utspridda i sovrummet, för att undvika den berömda klädhögen på stolen.

Advertisement

Amazon

Soptunna: sopsortering är en realitet sedan länge i många delar av världen. Bekvämt, men det är svårt att få plats alla papperskorgar inomhus. Såvida du inte väljer mindre behållare som periodvis töms i de som du har ute för själva insamlingen.

Alla kan inte använda ett helt rum som hemmakontor, med massor av olika möbler. Ibland kan man bara dra nytta av ett skrivbord mot väggen och inte mycket mer. Så varför inte utrusta just den väggen med förvaringsstöd?

Advertisement

IKEA

Vagnar: ännu en modern inredningsklassiker, som kan användas i husets alla rum, ibland som ett "mini"-alternativ till köksön!

Amazon

Krokar för kvastar och handtag för andra redskap: de skapar ordning i husets hörn, i förråd och till och med i garderoberna. Inga fler föremål som faller över varandra i trånga utrymmen.

Advertisement

Baksidan av de kraftigare dörrarna kan utrustas med speciella hyllor, utrustade med korgar och andra användbara stöd.

En skärm som fungerar som avdelare, men som även är utrustad med fack, krokar eller förvaringskorgar. Och i samma anda, även bokhyllor eller hyllor som delar av sov-området från ett annat område i samma rum: kort sagt, varje delande element kan bli multifunktionellt.

Amazon

Hyllor under hyllan: i badrummet, köket, tvättstugan, på bokhyllan Det finns praktiskt taget inget utrymme i huset där de inte kan komma till användning!

Vilken lösning föredrar du för att hitta extra utrymme hemma?

Advertisement