13 superkreativa idéer för att organisera ditt hem genom att återvinna glas- och plåtburkar

av Hilda Maria Morgan

03 Oktober 2023

13 superkreativa idéer för att organisera ditt hem genom att återvinna glas- och plåtburkar
Advertisement

Vi köper alla konserver och olika livsmedel som finns i glas- eller plåtburkar. Vi vet också alla hur komplicerat det är att alltid hålla ordning och se till att föremål inte försvinner eller "förirrar" sig i huset. Hur tror du att de två sakerna hänger ihop? Om du inte vet svaret, oroa dig inte, vi är här för att avslöja det.

När maten har förtärts, låt oss komma ihåg att inte slänga burkarna som de låg i, det kommer att vara de som, när de väl återvunnits, hjälper oss att organisera lite i rummen i vårt hem. Ta en titt på dessa 13 kreativa och originella idéer för att skapa bekväma behållare.

1. Kan vi återvinna dem till badrummet? Javisst!

Om du inte vet hur du ska förvarar tops och bomullstussar, behåll i sådana fall två burkar, kanske en mindre och den andra som är större och skapa ett slags torn där du kan förvara båda. Att placera dem ovanpå varandra hjälper dig inte bara att organisera, utan tar också upp så lite plats som möjligt.

Advertisement

2. I köket...

Du gillar att ha dina bestick synliga, men du vill ha en behållare som är rymlig och samtidigt tar liten plats. Här är lösningen. Genom att återvinna tre glas- eller plåtburkar och måla dem får du en unik och originell och mycket elegant bestickhållare.

3. Problem med ditt järnhandelshörn? Här är den perfekta lösningen

3. Problem med ditt järnhandelshörn? Här är den perfekta lösningen

Gary @ the Crossroads/Flickr

Lägg åt sidan så många burkar du kan, märk dem och dela upp alla de där mycket små hårdvaruföremålen i dem som vi vanligtvis lämnar kvar i lådor eller stora behållare och som vi aldrig lyckas hitta när vi väl behöver dem.

4. "Jag vet aldrig var jag ska lägga sakerna i badrummet..."

Ta en liten träskiva, tre eller fyra glasburkar och bygg ditt badrums "ficktömmare", eller snarare en behållare som du kan lägga penslar, glas, bomullspinnar, tandborstar, hårspännen i och allt annat som vi annars alltid också bara skulle lägga på handfatet.

5. Trött på samma gamla kryddburkar?

För att ge en gnutta originalitet till ditt kök, men också för att organisera och spara utrymme, kan du överväga att fästa locken på burkarna ordentligt i basen av en av väggenheterna och skruva fast motsvarande behållare. Genom att göra det blir de praktiska och originella behållare för salt, peppar, socker eller vilken annan krydda som helst.

Advertisement

6. Blyertspennor, bläckpennor och mycket mer...

Om ditt organisationsproblem gäller skrivbordet kan burkar vara något för dig. Oavsett om de är enfärgade, målade eller täckta av det material som matchar din inredning, är de fantastiska hållare för blyertspennor, bläckpennor och andra pappersvaror.

7. Kreativa och originella bestickhållare

Du gillar att hänga upp behållare och vill ha några i ditt kök. Släng inte burkarna du tömde igår. De kommer att vara mycket användbara som behållare för gafflar, knivar och skedar. Titta på detta exempel!

Advertisement

8. Pennhållare, men inte bara.

Burkar, som vi har sett, är utmärkta behållare för förvaring av pennor. Om du vill överraska dina vänner med ett väldigt speciellt föremål kan du dock överväga att förvandla en annan burk till en pennvässare, de kommer att matcha, det blir praktiskt och alla kommer att vilja ha en som din.

9. Anteckningar utspridda överallt: vilken mardröm!

Om det största problemet för dig är att bekvämt förvara de papperslappar som du skriver ner idéer på, inköpslistor, möten med mera, överväg att placera några plåtburkar bredvid varandra och i horisontellt läge. De kommer att förvandlas till mycket praktiska behållare för dina post-it-lappar.

Advertisement

10. "Jag har alldeles för många slevar!"

Nej, man kan inte ha för många slevar, huvudproblemet är att vi aldrig hittar det vi behöver när vi behöver det. Låt oss hjälpa oss själva genom att återvinna burkarna och sortera redskapen utifrån material, storlek eller i den ordning du föredrar.

11. Lådor och ordning går inte ihop...

Och vem säger det? Skapa bara små fack med låga burkar inuti varje låda för att förvara mindre föremål, ordning kommer att råda och du kommer att känna dig mer tillfreds. Eller hur?

Advertisement

12. En sammansättning av burkar

Du gillar att organisera ditt utrymme med burkar, men att ha för många skapar bara förvirring. Nåväl, limma ihop dem med varandra, skapa en komposition och du är klar. Om du är bra på att måla och har lite tid över för att koppla av med gör-det-själv, prova att färglägga dem på ett excentriskt och livligt sätt. Resultatet kommer att berika ditt skrivbord eller kök eller, varför inte, badrummet.

13. Sömnad, vilken passion...

Om du har en passion för sömnad, men du saknar en behållare som är söt, praktisk och ekonomisk, då kommer den här idén att hjälpa dig. Trådrullarna läggs in i burken – med hjälp av en burk i glas kan du dessutom se innehållet bättre – medan du kan täcka locket med lite tyg för att göra en nåldyna för att förvara nålarna.

Vad tycker du: är dessa idéer tillräckligt kreativa? Har du redan en hemma eller vill du ha en speciell modell?

Advertisement