Hushållsknep: 5 värdefulla tips som gör vardagen i ditt hem enklare

av Hilda Maria Morgan

22 Februari 2023

Hushållsknep: 5 värdefulla tips som gör vardagen i ditt hem enklare
Advertisement

Alla som har att göra med hushållssysslor dagligen, oavsett om det handlar om ett rent kök eller organisation, vet hur viktigt det är att förkorta tiden och förenkla arbetet.

Det är därför de knep och tips som kan tillämpas aldrig verkar räcka. Detta är också fallet på grund av att inte alla metoder och tekniker är lämpliga för varje situation. Varje person har sina egna behov och varje hemmiljö är unik.

Här nedan kommer i alla fall en rad värdefulla råd som kan vara värdefulla och användbara för vem som helst. De är verkligen värda att lära känna.

via @erikahome4610/YouTube

Advertisement
@erikahome4610/YouTube

@erikahome4610/YouTube

För att lösa problemet med bestick och slevar som man blandar rätter med under matlagning, kan man vidta försiktighetsåtgärden att förvara dem vertikalt i en bestickhållare. Det har säkerligen hänt de flesta att man sprider slevar eller annat på bänkskivan eftersom bestickstödet var för smalt. Det händer också att man måste använda en tallrik istället för ett bestickstöd som dock tar upp mycket plats. Det idealiska alternativet är en bestickhållare eller slevhållare i form av en kopp eller glas som tar liten plats, är hygienisk och dessutom estetiskt tilltalande.

Advertisement
@erikahome4610/YouTube

@erikahome4610/YouTube

För ett snabbt mellanmål eller efterrätt, vid improviserade evenemang eller sista minuten-gäster, kan du lösa det med äppelmunkar täckta med smördeg. Allt du behöver göra är att skära äpplena i skivor och genomborra dem i mitten med bakhuvudet med en sprits för att ge dem formen av en munk. Krydda dem sedan med socker och kanel och täck dem med strimlor av smördeg. Baka i ugnen och njut av denna spektakulära dessert med dina gäster.

@erikahome4610/YouTube

@erikahome4610/YouTube

Att rengöra ugnen verkar ibland vara en svår uppgift. Med rätt process är det faktiskt en barnlek. Börja med insidan, värm ugnen till inte alltför hög temperatur. Med den varma interiören och med hjälp av en slipande disksvamp kan du snabbt skrapa bort fett och beläggningar. För att ytterligare mjuka upp det som blir kvar och eliminera rester, gnid ytan med en svamp och diskmedel och gå vidare till att skölja. När det gäller glaset är det få som vet att det på sidorna av luckan, i de yttre ändarna, finns två små knappar som gör att du snabbt kan ta bort glaset för att diska det direkt i diskhon. Att göra det glänsande och sätta tillbaka den kommer på detta sätt att vara en fråga om sekunder.

@erikahome4610/YouTube

@erikahome4610/YouTube

Visste du att du kan stryka bättre och snabbare om du placerar varm aluminiumfolie under strykbrädets överdrag? Prova att föra det varma strykjärnet över en bit aluminiumfolie och lägg det på strykbrädan och täck det med strykbrädets överdrag. Du kommer direkt att märka hur, genom att bara stryka utsidan av ett plagg, delen som kommer i kontakt med strykjärnet nästan aldrig att behöva strykas. Arbetet kommer därmed, helt klart, att snabbas upp kraftigt.

@erikahome4610/YouTube

@erikahome4610/YouTube

För att hänga kökshanddukar på ugnsluckan eller någon annanstans, prova att använda magnetiska kabelklämmor. När du väl provat dem kommer du aldrig att klara dig utan  dem igen och du kan också använda dem på tusen andra sätt (som ett bokmärke, till exempel)

Dessa och andra förslag illustreras i videon nedan, publicerad av Erika Home, en mycket populär kreatör som delar med sig av hemkunskapstips, på hennes YouTube-kanal. Du måste bara ta en titt.

Advertisement
Advertisement