10 enkla och effektiva hemkunskapsknep värda att testa

Hilda Maria Morgan

19 Februari 2023

10 enkla och effektiva hemkunskapsknep värda att testa
Advertisement

Varje dag hemma måste vi möta små svårigheter, som får oss att undra om det finns en snabb och enkel lösning för att eliminera dem samtidigt som vi sparar tid och ansträngning. Och ibland till och med lite irritation. Det här är till synes triviala saker, som ett par jeans som inte torkar tillräckligt snabbt eller elsladdar som oundvikligen trasslar ihop sig, vilket ger hela rummet ett sken av oordning, eller till och med en sopsäck som inte sitter stadigt förankrad i soptunnan, vilket tvingar oss varje gång vi slänger något att ägna extra tid på att sätta tillbaka det.

Ändå finns det redan många knep som hjälper oss att underlätta vardagen. Kanske känner du redan till dem, kanske inte. Vi listar några av dem nedan.

via Creativo/Facebook

Advertisement

1. Soptunnan

1. Soptunnan

Creativo/Facebook

Om du är trött på att plocka upp soppåsen varje gång du slänger något i soptunnan har vi lösningen för dig. Klistra in en självhäftande krok på soptunnans yttervägg, precis under öppningen, och använd den för att säkra pås-snöret (eller handtaget, om du återanvänder matkassar) efter att ha vänt den ut och in. Du kommer att se att den inte rör sig längre.

2. Sladdar

2. Sladdar

Creativo/Facebook

I vardagsrummet eller arbetsrummet är sladdarna alltid trassliga: numera är det faktiskt många elektroniska apparater som vi använder för fritid eller arbete och oundvikligen leder ansamlingen av sladdar till ibland oupplösligt trassel. Lösningen är mycket enklare än den verkar. Ta sladdarna och placera dem snyggt och prydligt på skrivbordet och fäst dem sedan med ett buntband. Så ta några mindre buntband och fixera dem runt huvudbuntbandet med hjälp av dem för att separera de olika kablarna. En snabb och enkel lösningen för att alltid ha ordningsladdarna!

Advertisement

3. Torka jeans på några sekunder

3. Torka jeans på några sekunder

Creativo/Facebook

Om du har bråttom att ta på dig ett par jeans men du nyligen har tvättat dem och de ännu inte är torra kan du snabba på processen med några enkla steg. Fäst några klädnypor i midjan och längst ner på jeansens två ben, stick in en hårtork i midjan och sätt på den med maximal effekt. Dina jeans är torra på några sekunder och redo att bäras!

4. Perfekta tortillas

4. Perfekta tortillas

Creativo/Facebook

För att få perfekta tortillas, som inte går sönder när vi viker dem och som hjälper oss att bättre stödja fyllningen, prova att värma dem i ugnen genom att hänga dem på ugnsgallret. Resultatet kommer att bli fantastiskt.

Kände du till dessa knep? Om du är nyfiken på att veta mer, se videon!

Advertisement