Skrynkelfria kläder utan strykning: tricket för torktumlaren

av Hilda Maria Morgan

16 Februari 2023

Skrynkelfria kläder utan strykning: tricket för torktumlaren
Advertisement

För att alltid ha perfekta och skrynkelfria kläder är det tyvärr nödvändigt att använda strykjärnet, en av de värsta uppgifterna när det kommer till att sköta hemmet. Speciellt på sommaren när värmen redan sätter oss på prov. Om vissa moderna tyger och vissa tvättmaskinsprogram tillåter oss att undvika denna ansträngning, eller åtminstone minska den avsevärt, finns det dock några plagg som fortfarande behöver ett strykpass för att vara perfekta.

Om du också drömmer om att slänga allt du behöver för strykning i papperskorgen, kanske du redan har provat olika medel för att se till att dina kläder är så fria från veck som möjligt. Ett av dessa används direkt i torktumlaren, vilket ger verkligt extraordinära resultat.

Advertisement
mirinconesencial_/Instagram

mirinconesencial_/Instagram

Om du har en torktumlare kan du prova detta fantastiska trick för att undvika att behöva stryka efter att du har torkat din tvätt: efter att du har laddat torktumlaren, lägg 3 eller 4 isbitar ovanpå tvätten och starta sedan torkcykeln på maximal temperatur på 15 minuter.

Tack vare detta enkla knep kommer isen att släppa ut vattenånga inuti trumman, vilket gör att dina plagg strykas av sig själva medan de torkar. Faktum är att denna metod utnyttjar principen med ångstrykning och låter dig inte bara få perfekt strukna kläder i slutet av torkcykeln, utan hjälper också till att regenerera tygerna, eliminera eventuella dåliga lukter och desinficera tvätten.

Advertisement
mirinconesencial_/Instagram

mirinconesencial_/Instagram

Många nyare tvättmaskiner och torktumlare har redan denna princip inbyggd och utnyttjar ångans många egenskaper inom sina olika torkprogram. I själva verket kan ångan också införas i förtvättfasen eller i början av tvättfasen, för att mjuka upp smutsfläckarna, vilket underlättar avlägsnandet med hjälp av tvättmedlet och genom att trumman roterar. Tack vare denna metod kommer du att ha en dubbel fördel: du kommer att spara tid och ansträngning genom att definitivt låta ditt strykjärn gå i pension och du kommer att hjälpa din plånbok, genom att du eliminerar användningen av en apparat och minska användningen av rengöringsprodukter.

Vad väntar du på, prova!

Advertisement