Rengör enkelt och snabbt under sägen med utdragbara lådor

Hilda Maria Morgan

17 Februari 2023

Rengör enkelt och snabbt under sägen med utdragbara lådor
Advertisement

När man städar sovrummet är det viktigt att komma ihåg att även städa under sängen, där det lätt samlas damm, hår och djurhår även om vi inte ser det. Med klassiska sängar är denna operation relativt enkel, om utrymmet under är fritt från lådor och behållare av olika slag.

Men vad kan man göra om man har en säng med väldigt låga lådor under? Dammsugaren och kvasten kommer inte under och att ta bort lådan eller panelerna på behållaren varje gång är arbetsamt och tar tid, så till den grad att de flesta ger upp varje försök och låter dammet samlas. Det finns dock flera lösningar för detta problem, vi berättar om en här nedan.

Advertisement

https://www.instagram.com/reel/CoEyHIvMatF/

@ilmondodirosa1 är en Instagram-profil där man kan hitta massor av råd för städning av huset. Bland dessa finns också en video där hon förklarar hur man löser problemet med hur man på ett ögonblick städar under sängar med utdragbara lådor. Det praktiska med lådorna under sängen är i själva verket att de kan fyllas och lämnar fritt utrymme i garderoberna och ofta är behållaren för tung för att lätt kunna tas bort vid varje rengöring. För att inte ge upp att nå denna del av golvet finns en lösning nära till hands.

Faktum är att det räcker att ta en hårtork och stätta på den nära sängen, genom att placera den under den nedre kanten av lådan. Allt damm och hår kommer på detta sätt att tryckas av luftstrålen mot den motsatta änden av sängen, och kommer ut i det fria, där vår dammsugare står redo att samla upp det. Strålande va?

I kommentarerna kan vi även läsa flera andra intressanta metoder att använda innan du byter säng. Om den här metoden till exempel inte är tillämplig eftersom sängen står mot en vägg kan du överväga att lägga till fötter för att höja den, du kan enkelt köpa dem i valfri möbelaffär eller online. Det finns även de som använder en dammvippa med långt handtag, som används för att få bort damm och hår under sängen och sedan dammsuga upp det hela.

Titta på videon för att se detta och andra tips.

Advertisement