Få golvet att glänsa med ett trick som få känner till

av Hilda Maria Morgan

14 Februari 2023

Få golvet att glänsa med ett trick som få känner till
Advertisement

Att tvätta golven är en av de hushållssysslor vi gör oftast. Alla har sina egna metoder, hjälpmedel och favoritprodukter som i sin tur passar de olika typer av material och ytor som ska behandlas.

I allmänhet, för att desinficera och göra husets golv glänsande, tenderar vi att använda specifika produkter, med tanke på att det finns så många på marknaden och för alla behov.

Men tänk om vi berättade att vissa människor använder andra produkter, som inte precis skapades för golvet? Genom att fortsätta läsa nedan förstår du bättre vad vi pratar om.

via @ilmondodirosa1/Instagram

Advertisement
@ilmondodirosa1/Instagram

@ilmondodirosa1/Instagram

Hon som illustrerar en teknik för att tvätta golvet, lika okonventionell som den är effektiv, är en Instagram-användare som dagligen delar hushållsstädtrick med sina följare. Låt oss prata om @ilmondodirosa1 och videon som visar att du kan få golvet att glänsa med diskmedel. Om du vill experimentera med denna bisarra teknik, fortsätt bara med följande steg:

  • Fyll en hink med kallt vatten.
  • Häll lite diskmedel i den tillsammans med en skvätt luftuppfräschare för miljöer och ytor. Båda produkterna bör doseras i minimala mängder, för att inte skapa för mycket skum.
  • Doppa moppen i den och vrid sedan ur den väl.
  • Skura golvytan som vanligt.

Proceduren kan verka bisarr och något utöver det vanliga, men man bli förvånad över den glans som kreatören visar i videon. Och vid närmare eftertanke är det inte så konstigt med tanke på diskmedels välkända avfettnings- och polerande egenskaper. Resonemanget bakom det kan vara att om det fungerar för disk finns det ingen anledning att det inte skulle fungera för golv. Tillägget av parfymören garanterar en djupare rengöring och en god parfym. Och det är allt.

Om du är nyfiken på att se resultatet av just detta experiment, innan du bestämmer dig för att omsätta det i praktiken, kan du se videon direkt på @ilmondodirosa1s profil. Vem vet, du kanske bestämmer dig för att pröva det.

Vad sägs om detta? Har denna teknik övertygat dig eller föredrar du de mer traditionella?

Advertisement