Dra nytta av täcken, filtar och kuddar för att deodorisera vardagsrummet

av Hilda Maria Morgan

17 Februari 2023

Dra nytta av täcken, filtar och kuddar för att deodorisera vardagsrummet
Advertisement

Vilken härlig känsla är det inte att lägga sig i soffan eller i sin favoritfåtölj och känna sig insvept i ett doftmoln! När vi städar i vardagsrummet vill vi såklart alltid få det här resultatet som vi sedan kan njuta av ensamma eller tillsammans med gäster. Det första steget för att säkerställa ett väldoftande vardagsrum är förstås att hålla det snyggt och rengöra det regelbundet. Men när vi städat klart huset som vanligt känner vi inte alltid en behaglig doft sprida sig genom rummet.

För att uppnå detta kan man ta hjälp genom att arbeta på soffan eller fåtöljen, och mer precist genom att använda täcken, filtar och kuddar som brukar pryda dem. Läs vidare för att förstå hur.

Advertisement
Creativo

Creativo

Som vi sa, det första du kan göra är att städa. Damma av och tvätta golvet är säkerligen saker vi gör mest hela tiden, men hur ofta lägger vi märke till lukten av möbelklädsel?

Cirka en gång i månaden, går det bra att deodorisera soffor och fåtöljer. Det enklaste sättet är att dammsuga upp all smuts först, och om du märker fläckar, plocka isär alla delar som går att ta loss, ta eventuellt även bort kuddarna där det är möjligt: ​​allt detta kommer att tvättas. Se annars till att du har rätt fäste på din dammsugare för att nå springor och knepiga ställen, särskilt i hörn och längs sömmarna.

När detta är gjort, medan allt fortfarande är torrt, strö lite bikarbonat över hela soffan och låt det verka i en timme eller två innan du perfekt dammsuger upp det: det är inte bra att lämna detta pulver på tygerna för länge, så se till att du får bort allt. På så sätt tar du bort bikarbonatet och alla lukter det har absorberat.

Nu är det dags att parfymera. För att göra detta, utrusta dig med:

  • En sprayflaska
  • Etylalkohol eller ren vodka
  • Destillerat vatten
  • Eterisk olja efter behag

Fyll flaskan till tre fjärdedelar med vatten och tillsätt resten med alkohol eller vodka. Blanda väl och tillsätt 20 droppar (du kan öka eller minska, beroende på smak) av en eller flera eteriska oljor efter behag. Skaka alltid före användning.

Du kan spraya den här produkten direkt på soffan eller, som vi nämnde tidigare, på kuddar och filtar som du håller redo för användning. Det är ett botemedel som driver bort dålig lukt och parfymerar, men var försiktig: se till att tygerna den kommer i kontakt med inte riskerar att förstöras av alkoholen. Så kontrollera tillverkarens instruktioner eller gör ett test på en dold del, kontrollera eventuella reaktioner under en dag eller mer.

Föreställ dig alltså att kuddar och filtar luktade gott redan efter den senaste tvätten och nu är de ännu mer väldoftande tack vare detta enkla knep! Det är lämpligt att använda en sådan sprayprodukt på föremål som sedan lätt kan tvättas, som filtar och kuddar.

Vilka är dina favoritknep för att parfymera vardagsrummet?

Advertisement