Optimera ditt dagliga liv: 12 tips att lägga på minnet

av Hilda Maria Morgan

13 Februari 2023

Optimera ditt dagliga liv: 12 tips att lägga på minnet
Advertisement

Det dagliga livet består av många små prövningar som, om de möts på fel sätt, kan bli oöverstigliga problem. Det har säkert hänt dig också att tjata om så triviala problem att ett enkelt perspektivbyte räckte för att lösa dem på ett ögonblick. Lyckligtvis finns det idag många lösningar redo på webben, som delas av vanliga människor som helt enkelt har haft tålamodet att tänka kreativt på webbplatser som är dedikerade till just detta ämne.

Från alternativ användning av ett pizzakniv till det bästa sättet att förvara dina strumpor på, och ett enkelt knep för att få dina kranar och förkromade tillbehör att glänsa, och en alternativ metod för att förvara badrumstillbehör, vi dig idag 12 användbara tips för att optimera din vardag och genom att spara tid och energi.

Advertisement

1. Bil-TV

1. Bil-TV

Quietation/Reddit

Måste ni åka på en lång resa och vet inte hur du ska underhålla barnen? Prova att fördriva tiden genom att titta på en film: sätt fast en plastmapp på nackstödet av framsätet och lägg in din surfplatta eller smartphone inuti. På så sätt kan du titta på vad som helst bekvämt sittande och utan att hålla skärmen i händerna!

Advertisement

2. Bakplåtspapper på kranarna

2. Bakplåtspapper på kranarna

Quietation/Reddit

Behöver du rengöra dina kranar eller annan förkromning och vet inte hur du får bort kalkavlagringar? Försök helt enkelt att gnugga dem med ett ark bakplåtspapper: de kommer att bli blanka igen på nolltid!

3. Försluta förpackningar med magneter

3. Försluta förpackningar med magneter

Relevat-Team/Reddit

Du behöver bara två magneter för att perfekt stänga ett öppet paket chips eller kex.

4. Badrumskrokar

Inte bara badrockar och handdukar: badrumskrokar är också mycket användbara för att förbättra användningen av utrymmet inuti dina skåp! Du kan faktiskt använda dem för att hänga upp hårtorkar, plattång,locktång, borstar och andra hårtillbehör.

5. Spikar i väggarna

5. Spikar i väggarna

ramenmangaka/Reddit

För att hänga en tavla eller ram som redan har två hål, fäst en papperstejp på den och gör två hål i samma höjd som de på bilden eller ramen; ta sedan bort tejpen och limma fast den på väggen: den kommer att fungera som en guide för att sätta spikarna på rätt avstånd i väggen.

Advertisement

6. Platsbesparande galge

För att optimera utrymmet i dina garderober kan du montera duschringar på dina galgar: de gör att du kan förvara kläder och accessoarer som bälten, slipsar, halsdukar på ett mindre utrymme.

7. Nageltillbehör snyggt och prydligt ordnande

7. Nageltillbehör snyggt och prydligt ordnande

wittynamehero/Reddit

Vet du inte hur du ska förvara dina tillbehör för den perfekta manikyren på ett ordnat sätt? Prova att limma fast små magneter på väggenhetens dörr: de kommer att vara perfekta stöd och hjälper dig att organisera dina utrymmen bättre, särskilt om de är mycket små!

Advertisement

8. Sprayhållare

Hur många produkter måste vi inte ha i våra kök för rengöring! För att spara utrymme och hålla ordning på dem kan du montera en pinne under diskhon: där kan du hänga alla sprayflaskor, men även handskar, svampar och trasor!

9. Pizzacutter

9. Pizzacutter

MatternTimes/Reddit

Kommer du ihåg den runda pizzacuttern du köpte och som ligger nästan oanvänd i botten av din låda? Du borde alltid ha den nära till hands! Faktum är att den kan vara användbar för tusen andra ändamål, som att skära korv eller charkuterier, skära ost i små bitar eller till pastadeg.

Advertisement

10. Krama ur tandkrämen

10. Krama ur tandkrämen

CaramelTHNDR/Reddit

Hur undviker man slöseri med tandkräm genom att slänga tuben med kvarvarande tandkräm inuti? Ta en träpinne och fixera den med två gummiband i ändarna till botten av den påbörjade tuben; genom att skjuta pinnen från botten mot öppningen kommer tandkrämen att komma ut helt och tuben tömmas helt.

11. Knut på slipsar för nekande

11. Knut på slipsar för nekande

Sxzym/Reddit

Det enklaste sättet att knyta slipsen? Av halsen! Ta en slips och linda den tunnare änden två gånger runt din hand som håller i den tjockare änden. Ta sedan den nedre öglan och för den under den övre. Knuten är klar.

Advertisement

12. Kortring

Har du också en plånbok full av medlemskort från varje butik där du har handlat minst en gång? Om du är emot teknik och ännu inte har konverterat dem till en app, för att alltid ha dem med dig och inte tappa bort dem, kan du ordna dem på en nyckelring: gör ett litet hål i ena hörnet av korten och stick in en krok eller ring i dem. Du kan till och med personliggöra korthållaren efter dina önskemål!

Kände du till något av dessa knep? Hur optimerar du din vardag?

Advertisement