Bli av med dålig lukt från dammsugaren med värdefulla knep för att parfymera huset

av Hilda Maria Morgan

15 Februari 2023

Bli av med dålig lukt från dammsugaren med värdefulla knep för att parfymera huset
Advertisement

Dammsugaren är en av de uppfinningar som man definitivt inte längre skulle kunna leva utan. Den kommer till vår undsättning och förenklar vardagen för oss vid många tillfällen, genom att kraftigt påskynda det urgamla problemet att bli av med dammansamlingen i huset. Ofta kan det dock hända att det, genom att föra den på de ytor som ska dammsugas, kommer fram lukter som inte alls är behagliga. Oftast beror de på den smuts och det organiska material som sugs in och inte tas ur påsen. Lyckligtvis finns det lösningar.

Här kommer därför en rad mycket användbara tips, inte bara för att bli av med de dåliga lukterna som kommer från dammsugaren, utan också för att parfymera huset med hjälp av den. Läs vidare nedan för att bättre förstå vad vi pratar om.

Advertisement
Unitmonster555/Reddit

Unitmonster555/Reddit

Om man antar att problemet vanligtvis ligger i påsen som behöver bytas, om lukten kvarstår när påsen har bytts finns det ett antal hjälpmedel som kan användas för att åtgärda problemet.

  • Bikarbonat: för att eliminera obehagliga lukter som kan kvarstå representeras en utmärkt lösning av bikarbonat. Prova att lägga två eller tre matskedar i påsen när du byter den. Tack vare dess luktabsorberande egenskaper kommer den att kunna neutralisera både kvarvarande lukter och lukterna av det som kommer att sugas in från och med det ögonblicket.
  • Citrusskal eller lagerblad: för att få själva dammsugaren att sprida en god lukt när du använder den, är en utmärkt metod att lägga in torkade och smulade citrusskal eller lagerblad i påsen. De är båda mycket använda ingredienser när det kommer till parfymering med naturliga produkter och även i detta fall blir resultatet utmärkt.
  • Talkpulver: ett annat utmärkt knep är att dammsuga lite talk från golvet, direkt efter att en ny påse satts in. Dammet kommer att förbli inuti och parfymerar huset med sin typiska rena doft varje gång du använder det.
  • Eteriska oljor: och så finns det eteriska oljor, en annan magisk produkt som kommer väl till pass vid många olika tillfällen. I det här fallet är ett sätt att parfymera dammsugaren och huset att hälla några droppar på en bomullstuss och stoppa in den i damsugarpåsen du just bytte till. Välj självklart dofter som passar för hemmiljön. Den populäraste brukar vara lavendel. Denna metod kommer också att ge dig stor tillfredsställelse.

Du behöver bara experimentera och välja det botemedel som passar din smak och dina behov bäst.

Advertisement