Fruktnät och kreativ återvinning: 4 fantasifulla idéer för att återanvända dem

Hilda Maria Morgan

14 Februari 2023

Fruktnät och kreativ återvinning: 4 fantasifulla idéer för att återanvända dem
Advertisement

Har du någonsin funderat på att återanvända näten som man hittar förpackad frukt och grönsaker i? Vi vet, såklart kan det verka som något oåterställbart som bör kastas bort omedelbart. Och ändå är det inte alls så. Istället är det ett material med tusen potentialer som kan användas i rent kreativa eller ännu mer praktiska syften.

Det faktum att de finns i olika färger, former och storlekar accentuerar denna mångsidighet, vilket gör dem verkligt värdefulla, särskilt i ögonen på gör det själv-världen, heminredning och kreativa återvinningsentusiaster i allmänhet.

För att bevisa detta för dig illustrerar vi kort nedan fyra metoder att kreativt återanvända fruktnät på.

Advertisement

Pixabay

Den första idén vi visar kombinerar lösningen av ett praktiskt problem med ett inte dåligt kreativt förslag. Det handlar om att använda nätet för att fixera blommor i en vas och göra dem till en underbar bordsdekoration.

Allt du behöver göra är att skära en cirkel med en diameter några centimeter större än öppningen på vasen du har valt. Fyll självklart vasen med vatten, täck den med nätet, håll den spänd och fäst den med ett gummiband på vasens hals. I hålen på nätet kan du sticka in blommornas stjälkar, skapa den komposition du tycker om och vet att den kommer att förbli orörlig på detta sätt.

Det som blir kvar av nätet kan du använda genom att kombinera med matchande band för att skapa en rosett som kommer att pryda vasen och dölja den del av nätet som fixerats av gummibandet.

@CreaconHippyWitch/YouTube

För att skapa underbara dekorativa blommor som kan användas vid olika tillfällen, klipp ut nätet i ränder i den storlek du föredrar och några kartongcirklar som du kommer att använda som bas för din blomma.

Tillverka, med remsorna, kronblad att fästa på kartongbasen och lägg till de detaljer som önskas såsom band och virkade detaljer som de på bilden. Med de vackra blommorna du får kan du dekorera många saker.

Advertisement

@CreaconHippyWitch/YouTube

Vad sägs om en supersöt sommarväska till barnen? De kan använda den för att lägga i strandleksaker eller helt enkelt ha den med sig för skojs skull.

Allt du behöver göra är att ta en ganska stor nätpåse, som den för valnötter, och sy fast handtaget och de detaljer du gillar bäst. I projektet på bilden här gjordes handtaget genom att göra en fläta av garn.

@CreaconHippyWitch/YouTube

För färgglada dekorativa rosetter som kan användas till exempel på originella presentförpackningar, skaffa fram några långa, smala nät. Allt du behöver göra är att förena nätens ändar, fästa dem i mitten, för att göra små rosetter i olika färger som du i sin tur kan använda på egen hand eller genom att kombinera med andra större som du skapar i olika nyanser.

Du kan granska processen för de tre illustrerade kreativa projekten i detalj genom att titta på videon från vilken de tagits på YouTube-kanalen @CreaconHippyWitch.

Såklart är det mest praktiska sättet att alltid ha med sig det nödvändiga materialet att då och då lägga undan de nät som lämpar sig för återanvändning, för att samla på sig ett lager.

Vilka av dessa idéer inspirerar dig mest?

Advertisement