Att byta påslakan blir enkelt med "burrito"-metoden

av Hilda Maria Morgan

10 Februari 2023

Att byta påslakan blir enkelt med "burrito"-metoden
Advertisement

Att använda täcke och påslakan är ett praktiskt och tillfredsställande alternativ till det klassiska överkastet med ett lakan under. Förutom att det är bekvämt på grund av att påslakanen kan tvättas oftare och enklare, som om det vore lakan, har det fördelen att man med jämna mellanrum kan ändra sängens utseende med de mönster och färger vi gillar bäst. Trenden har dock en baksida.

Den obekväma aspekten är att stcka in täcket i påslakanet nästan alltid visar sig vara en besvärlig och långsam operation, speciellt om man inte är två. Vi sa att det "nästan" alltid är jobbigt, för tack vare metoden vi illustrerar kommer denna uppgift att bli väldigt snabb och enkel, ibland till och med trevlig. Genom att fortsätta läsa kommer du att förstå hur detta är möjligt.

via @sara_home_organizer/Instagram

Advertisement
@sara_home_organizer/Instagram

@sara_home_organizer/Instagram

Den som tar upp argumentet på Instagram är @sara_home_organizer, en framgångsrik hemorganisatör som delar med sig av tips och andra godsaker till sina många följare på det berömda sociala nätverket. Det är här hon lade upp en video där hon demonstrerar vad som har kallats "burritometoden". Det är faktiskt en speciell metod för att få in täcket i påslakanet, vilket kan göra det riktigt enkelt och snabbt. Stegen som kan extrapoleras från videon är tydliga och ganska intuitiva:

  • Lägg påslakanet plant på sängen med öppningen mot sängfoten, och utochinvänd.
  • Bred ut täcket över lakanet, matcha hörnen.
  • Börja vid huvudändan av sängen, börja rulla ihop påslakanet och täcket till en korv.
  • I slutet tar du änden av sidan som vänts ut och in och täcker den skapade korven, som du skulle göra med en huva.
  • Stoppa in handen i glilpan som har skapats, ta tag i täcket och dra ut det, rulla ut det tills du har lagt ut det på sängen igen.
  • Vid det här laget är täcket redo att ordnas som man brukar göra när

Hela operationen tar bara några minuter och resultatet blir perfekt. Om du vill kan du se alla steg som beskrivs i videon i fråga på användarens profil, för att lära dig tekniken snabbare.

Du bara måste prova!

Advertisement