Ha en användbar ingrediens nära till hands för ständigt rena skärmar och displayer

av Hilda Maria Morgan

10 Februari 2023

Ha en användbar ingrediens nära till hands för ständigt rena skärmar och displayer
Advertisement

Vi använder dagligen olika elektroniska apparater, och därför måste även dessa regelbundet rengöras på rätt sätt. Just eftersom det är redskap med ömtåliga material, och som innehåller elektriska kretsar och komponenter som inte kan riskera att äventyras av fukt, är det lämpligt att sköta underhållet med omsorg.

Vi pratar till exempel om skärmen på en tv eller dator, men också om displayen på en smartphone eller surfplatta som bland annat, eftersom de är pekskärmar, inte bara blir smutsiga av damm, utan också med fett av våra fingrar, eller smutsen från fickorna, ryggsäckarna och väskorna som vi lägger dem i. Hur får man skärmen ren och skinande? I verkligheten räcker bara en ingrediens. Läs vidare för att få veta mer.

via lynsey_queenofclean/Instagram

Advertisement
lynsey_queenofclean/Instagram

lynsey_queenofclean/Instagram

Vi kan se i en Instagram-video hur enkelt det faktiskt är att förbereda en sprayprodukt att alltid ha redo hemma. @lynsey_queenofcleans är kontot som visar det för oss.

Det som behövs är:

  • En sprayflaska
  • Vatten (hon anger det inte, men om det är destillerat vore det bättre)
  • Denaturerad alkohol eller etylalkohol
  • En ren mikrofiberduk

Du har nog redan gissat hur du ska gå tillväga:

1.       Fyll flaskan till hälften med vatten

2.       Fyll den andra hälften med alkohol

3.       Stäng och skaka ordentligt

4.       Spraya alltid direkt på trasan och utan att blötlägga den

5.       För sedan trasan försiktigt över skärmen.

Ingenting kunde vara enklare, och du kan också se det i den mycket snabba videon av "renlighetens drottning Lynsey", som ofta delar med sig av användbara råd för hushållssysslor på sin profil.

Alternativt använder många sprayprodukter för att tvätta fönstren: även de har vanligtvis en alkoholhaltig och mycket flyktig komponent, idealisk för rengöring av ytor som inte behöver sköljas och som helst inte ska komma i kontakt med för mycket vatten eller vätskor.

Dessutom finns det de som för en mycket snabb rengöring använder bara en droppe ren alkohol på trasan.

När det gäller trasan rekommenderas alltid mikrofiber eftersom de inte lämnar ludd, men du kan också använda specifika för glas. Hur som helst, att ha en sådan färdig flaska kan verkligen komma väl till pass, tycker du inte?

Advertisement