Misstaget att undvika för att få elementen att fungera bättre

av Hilda Maria Morgan

09 Februari 2023

Misstaget att undvika för att få elementen att fungera bättre
Advertisement

När det är kallt och de allt lägre temperaturerna tvingar oss att hålla elementen på i flertalet timmar under dagen, vilket oundvikligen gör att vi får högre räkningar, vill vi verkligen vara säkra på att vi inte slösar bort ens en nypa av all den energi som genereras av värmesystemen.

Det finns många försiktighetsåtgärder som kan hjälpa oss att undvika att slösa med värme, och bland dessa finns till och med ett enkelt men ofta förbisett dra. Det är en manöver som vi kanske redan gör utan att tänka på det, men om det inte är fallet kan det verkligen hjälpa att känna mer värme i huset. Läs vidare för att ta reda på om du gör detta fel eller ej.

via @the.cosyclub/TikTok

Advertisement
@the.cosyclub/TikTok

@the.cosyclub/TikTok

En mycket snabb video på TikTok-kontot @the.cosyclub, en profil som delar med sig av många små och användbara hemkunskapstips, får oss faktiskt att reflektera över, eller snarare gå runt huset för att se till att också vi, i något rum inte har begått detta enkla, naiva misstag.

Faktum är att med tanke på att värmen som produceras av elementen strålar ut från dem mot rummet, är ett misstag som kan begås i god tro eller till och med bara på grund av ouppmärksamhet att blockera elementen med möbler, som blir stående nästan i kontakt med värmekällan.

Ibland, även av utrymmesskäl, händer detta i sovrummet eller vardagsrummet, när sängar eller soffor hamnar för nära elementen. Av misstag tror vissa att de på detta sätt kommer att värma upp mer, vilket säkerställer en kokong av värme på kalla vinterkvällar och nätter, men i verkligheten cirkulerar värmen mindre på det sättet i rummet, och det slutar med att man känner sig kallare förutom, precis, nära elementen.

Istället, om du lämnar tillräckligt med utrymme, som du kan se i den tidigare nämnda videon, förändras saker... Och till det bättre!

Se sedan till att täcka eventuellt drag i fönster och under dörrarna, använd kanske de värmereflekterande panelerna (eller folien) bakom själva elementet, och redan dessa få enkla knep kommer att få dig att känna skillnaden i temperatur!

Kom du ihåg att alltid ha ett mellanrum mellan möblerna och elementen?

Advertisement