Fånga dem alla: användbara knep för att fånga upp håret i tvättmaskinen

av Hilda Maria Morgan

05 Februari 2023

Fånga dem alla: användbara knep för att fånga upp håret i tvättmaskinen
Advertisement

Våra fyrbenta vänner är en källa till glädje och gör oss verkligen sällskap, men det är odiskutabelt att de också är de hyresgäster som sätter tvätten på prov mest: om det är kläderna som används varje dag, eller kanske till och med lakan, filtar och tyger som vi använder på sängar och soffor, det är ganska oundvikligt att de i längden ständigt blir fyllda med hår från hundarna och katterna som bor hemma hos oss.

Det finns många knep och försiktighetsåtgärder som hjälper oss att hålla detta fenomen borta, utformade för att befria kläder, hushållslinne och möbelklädsel från hår som sedan måste hamna i tvättmaskinen. Men det är nästan omöjligt att få bort allt hår direkt innan tvätt. Ofta sätter sig även vårt eget hår, och fastnar på kläder, pyjamasar med mera. Hur fångar man då upp allt hår som hamnar i trumman på tvättmaskinen? Du kan ta hjälp av några enkla knep, som de du ser nedan.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Papiljotter: en okonventionell metod, men värd att prova. Om du av en slump har gamla papiljotter som du inte längre använder kan de bli hjälpmedlet för att fånga upp hår inne i tvättmaskinen. Lägg bara in dem tillsammans med lasten med kläder. Se till att inte använda dem om det bland kläderna som ska tvättas finns ömtåliga plagg (t.ex. ylle, eller kanske strumpbyxor eller annat som kan skadas i kontakt med rullarna).
  • Disksvamp: dessa kommer också väl till pass och det räcker med att bara stoppa in dem i tvättmaskinen. Det är bäst om de inte har en slipande sida, vilket skulle kunna förstöra ömtåligare tyger.
  • Sköljmedelsblad för torktumlare: släng inte de använda. Även om de inte längre har den doftande produkten kvar i sig, fungerar deras konsistens fortfarande för att fånga upp överflödigt hår under tvätten i tvättmaskinen.
  • Våtservetter: använd dem som sköljmedel. Den enda försiktighetsåtgärden är att använda tjocka och tåliga handdukar av god kvalitet, för att förhindra att de slutar upp som de olyckliga pappersnäsdukarna som ibland blir kvar i byxfickorna!

Ett av dessa knep kan vara det som räddar din nästa tvätt!

Advertisement