En gammal handduk räcker för att eliminera mögel från tvättmaskinsfacket

av Hilda Maria Morgan

05 Februari 2023

En gammal handduk räcker för att eliminera mögel från tvättmaskinsfacket
Advertisement

Att rengöra tvättmaskinen är ett grundläggande steg i den veckovisa städplanen för hushållet: eftersom det är en av de mest använda apparaterna, kräver det faktiskt kontinuerligt underhåll för att hålla den ren så att den kan fungera på bästa sätt och för att garantera en ständigt ren och sanerad tvätt. Om vi ​​slarvar med rengöringen kommer vi faktiskt snart att se att mögel bildas i vissa av tvättmaskinens delar på grund av fukt och ansamling av tvättmedelsrester och smuts.

Bland de delar som påverkas av uppkomst av mögel har vi utan tvekan också tvättmedelsfacket, som, om det inte sköts ordentligt, snabbt blir fläckigt, vilket också äventyrar resultatet för vår tvätt. Så hur gör man så att den alltid är på topp? En stor utgift av tid och ansträngning eller köp av specifika produkter, kanske till och med dyra, är inte nödvändigt. En gammal handduk och din favorithuskur räcker.

Advertisement
Creativo

Creativo

Att rengöra tvättmaskinens tvättmedelslåda är en snabb och enkel operation med den här metoden: i själva verket behöver du bara ha en gammal handduk och, med hjälp av en av de naturliga produkter som listas nedan, placera den i facket och låta den agera innan du gnuggar den ren. Vad ska man lägga på handduken? Här är de möjliga alternativen:

  • bikarbonat: det är kanske det första hjälpmedlet som man kommer att tänka på när man vill rengöra och sanera huset. Dess lätt nötande verkan hjälper faktiskt till att ta bort även den mest envisa smutsen och dess desinficerande egenskaper säkerställer eliminering av mögel och andra bakterier. Skapa en tjock pasta med bikarbonat utspätt i vatten som du tillsätter långsamt och doppa handduken i den, lägg den sedan på de punkter som ska behandlas och låt den verka tills blandningen har torkat. Ta sedan bort det genom att gnugga och möglet kommer försvinna på ett ögonblick.
  • ättika: ett annat välkänt medel för att rengöra och desinficera huset, doppa bara handduken i ättika och lägg den på tvättmedelsfacket och låt verka i 2 timmar innan du sköljer och torkar.
  • citron eller citronsyra: dessa är två medel som fungerar på samma sätt som ättika; i det första fallet, pressa en citron och doppa handduken i den, i det andra fallet späd 150 g citronsyra i 1 liter vatten och använd blandningen för att blöta handduken. Fortsätt sedan som med ättikan, placera den våta handduken på fläckarna och låt den verka i cirka 2 timmar innan du sköljer och torkar.
  • väteperoxid: sist men inte minst är detta ett utmärkt botemedel för att eliminera mögel, även om det är mycket mindre vanligt än de tidigare. Det fungerar som citron och ättika, så blöt handduken och låt den sitta i cirka 2 timmar innan du sköljer och torkar. Du kommer att se att möglet håller sig borta längre!

Vilka hjälpmedel använder du till din tvättmaskin?

Advertisement