Rostfläckar på badrumsinredningen: 6 knep för att enkelt ta bort dem

av Hilda Maria Morgan

04 Februari 2023

Rostfläckar på badrumsinredningen: 6 knep för att enkelt ta bort dem
Advertisement

Det händer ofta, särskilt när man går in i ett hus som har stått obebott en tid, att man hittar fula rostfläckarsanitetsgodset i badrummet, särskilt nära metalldelarna. Detta händer på grund av olika faktorer, såsom kvaliteten på materialen som sanitetsgodsen är gjorda av, vattnets hårdhet, luftfuktigheten, lokalernas ventilationsförhållanden. Förekomsten av rost kan få även ett perfekt rent och sanerat badrum att se smutsigt ut, därför är mycket viktigt att ta bort det och förhindra att det bildas igen.

Det finns många huskurer som gör att vi kan förhindra och behandla uppkomsten av rost på badrumsinredningen, utan att glömma att spara och även respektera miljön.

Advertisement
Creativo

Creativo

Många av de mest populära naturliga rengöringsmedlen för hemmet visar sig också vara effektiva för att ta bort och förhindra rost på sanitetsgods:

  • Det bästa botemedlet, vars användning också är utbredd för att städa hela huset med, är natriumbikarbonat: lägg bara lite pulver på en mjuk svamp och gnid det på alla sanitetsgods så att de blir helt rena och desinficerade. Rost tas också lätt bort med denna metod.
  • Det andra botemedlet är mer ovanligt: ​​blanda saften av en lime och salt i en skål tills du får en homogen pasta, som du gnider direkt över de områden som påverkats av rost. De blir rena på nolltid.
  • Vinäger är också en utmärkt allierad mot rost, samt är ett mycket giltigt avkalkningsmedel och fläckborttagningsmedel mot kalksten: fukta bara en mikrofiberduk och gnugga på den rostade delen.
  • Slutligen är citronsyra en annan mycket effektiv kalk- och rostborttagare: späd 150 g i en liter vatten och häll blandningen direkt på fläcken.

Det finns också två alternativa metoder som dock är mycket effektiva:

  • gnugga en potatis på rostfläckarna: oxalsyran den innehåller kommer att lösa upp fläcken vilket gör det mycket lätt att ta bort rosten.
  • också en lök kan hjälpa att effektivt ta bort rost: doppa en halv lök i socker och använd den som en svamp att gnugga på de drabbade områdena. Resultaten kommer att bli fantastiska.

Hur tar du bort rost från badrumsinredningen?

Advertisement