Låg säng med utdragbara lådor: hur man höjer den för att underlätta rengöring

av Hilda Maria Morgan

15 Februari 2023

Låg säng med utdragbara lådor: hur man höjer den för att underlätta rengöring
Advertisement

Sängen med utdragbara lådor är ett mycket praktiskt val speciellt för den som har ett litet hus och därför inte kan använda extra garderober för lakan, filtar och kuddar. Men även detta mycket bekväma val har sin negativa sida: dessa sängar har faktiskt en mycket låg struktur på golvet, vilket gör det mycket svårt att rengöra utrymmet under. Sängar med utdragbara lådor är vanligtvis utrustade med lätt avtagbara paneler på botten, vilket gör att du kan nå golvet med diskret enkelhet. Denna operation kräver dock avsevärd tid för att tömma och fylla lådorna igen, vilket leder till att vi i allt högre grad minskar passagerna i det området, tills vi helt glömmer det.

Hur gör man då för att rengöra enkelt även under sängen, samtidigt som man undviker ansträngning och slöseri med tid? Sara förklarar det för oss i en video.

Advertisement
@sara_home_organizer/Instagram

@sara_home_organizer/Instagram

@Sara_home_organizer är en Instagram-användare som på sin profil delar med sig av många tips och tricks för ett ständigt perfekt hem. I en av sina videor förklarar hon hur hon löste problemet med att slösa tid på att städa sovrummet, särskilt utrymmet under sängen med utdragbara lådor. Faktum är att man vanligtvis tvingas arbeta hårt och lägga ner mycket tid på att städa den delen av rummet. Du kan välja att flytta hela sängen, eller så kan du tömma lådorna, ägna dig åt att rengöra panelerna med en trasa indränkt i vatten och vit vinäger och sedan ta bort dem för att dammsuga och torka golvet. Och istället för att vara lösningen på ett problem, blir sängen med utdragbara lådor källan till ytterligare arbete. Så hur gör du för att inte damm ska samlas under sängen?

Advertisement
@sara_home_organizer/Instagram

@sara_home_organizer/Instagram

Lösningen kommer att göra dig förvånad över dess enkelhet. Faktum är att många modeller av sängar med utdragbara lådor även finns i den klassiska versionen och skillnaderna är väldigt minimala. Det kommer därför att räcka för dig att begära de högsta benen direkt från tillverkaren för att lösa problemet. Att montera dem är mycket enkelt, när sängbenen väl har hittats räcker det att tömma sängen och ta bort de nedre panelerna. Byt nu alla ben (de är vanligtvis fixerade med enkla skruvar) och du kommer att se att din säng kommer att ha tillräcklig höjd för kunna komma under med dammsugaren.

Enkelt, eller hur? Vad väntar du på, beställ genast sängbenen! Se videon för att bli övertygad!

Advertisement