Bli av med fettfläckar med ett knep som är lika enkelt som det är effektivt

av Hilda Maria Morgan

11 Februari 2023

Bli av med fettfläckar med ett knep som är lika enkelt som det är effektivt
Advertisement

Svårbehandlade fläckar på kläder är alltid ett problem. Vanligtvis är de mest komplicerade de av olja eller i alla fall fettfläckar. Det är de som får oss att misströsta mest när vi upptäcker dem. Det sägs dock inte att det inte finns en tillräckligt bra lösning för att lösa problemet snabbt.

De rekommenderade botemedlen är många men aldrig tillräckliga, eftersom alla inte visar sig vara tillräckligt effektiva. Ett som verkar fungera kan enkelt sammanfattas i några få steg och kräver användning av produkter som praktiskt taget alltid finns hemma.

Det är en enkel, snabb och verkligt avgörande metod som du, när du väl har lärt dig den, kommer att ha svårt att överge. Och du måste prova för att se att det är sant. Genom att fortsätta läsa kommer du bättre förstå vilket knep vi menar.

via @veraloficial/Instagram

Advertisement
@veraloficial/Instagram

@veraloficial/Instagram

Detta illustreras av Yelitza Alvarez (på Instagram @veraloficial), innehållsskapare och expert på tips och tricks för hushållsstädning, som delade med sig av en video om det på sin Instagram-profil. Videon är kort men väldigt tydlig och stegen i denna teknik är lika tydliga, linjära och snabba. De är få men tillräckliga för att lösa problemet.

För att bättre verifiera detta, som videon antyder, kan du först hälla en droppe olja på en t-shirt och utföra följande rekommenderade steg för överraskas över resultatet. När den valda t-shirten har fläckats ner, gå till väga enligt följande:

  • Lägg en tallrik under lagret av tyget som ska behandlas.
  • Häll lite flytande diskmedel på fläcken, en produkt som har visat sig vara väldigt användbar i många andra situationer och som hjälper till att lösa upp fettet från fläcken.
  • För att förstärka diskmedlets verkan, tillsätt bikarbonat ovanpå och låt det verka.
  • Gnugga blandningen som kommer att skapas av korsningen av de två produkterna med en gammal tandborste för att ta bort fläcken.
  • Vid det här laget kan du skölja endast det behandlade området, om t-shirten är ren, eller lägga den direkt i tvättmaskinen. Du kommer att se att fläcken kommer att försvinna utan att lämna några som helst spår.

Du kan se alla steg i detalj genom att titta på videon på @veraloficials Instagram-profil.

Har du någonsin testat den här metoden?

Advertisement