Köks-ö till köket: 11 sensationella förslag för att göra det med lastpallar

av Hilda Maria Morgan

05 Februari 2023

Köks-ö till köket: 11 sensationella förslag för att göra det med lastpallar
Advertisement

I köket är det alltid praktiskt att ha mycket utrymme tillgängligt, att kunna arbeta lugnt utan att behöva få plats med allt på smala hyllor, och sedan oundvikligen expandera för att även ockupera matbordet med mera. Där det är möjligt är det därför en ovärderlig resurs att installera en ö som erbjuder extra utrymme för att förvara föremål, förbereda rätter men ibland också konsumera dem. Tyvärr är de riktigt stora och fullt utrustade öarna de större kökens prerogativ. Vad kan man då göra för de mindre? Det är inte sagt att man behöver slopa idén: man kan installera bänkytor, där man kan äta med pall (ofta gömda under när det inte behövs), och som annars också fungerar som en extra arbetsyta.

Och dessa ö-bord kan också tillverkas av lastpallar. Nedan hittar du några förslag för att göra dig en idé.

Advertisement

En riktigt tunn sådan som lutar sig mot sidoväggen. Det tjänar också till att idealiskt separera utrymmena.

Advertisement

En annan idé för ett riktigt litet utrymme: denna disk är riktigt tunn, bara utrymmet att äta när du är på språng, utan att behöva flytta allt från bordet som kan vara i ett annat rum.

En modell med bredare hylla, målad för att kontrastera med strukturen under. Det speciella är att det inte bara finns plats för hyllor under den översta, utan du kan även gömma pallarna där när du inte behöver dem, så att de inte står i vägen.

Det enklaste projektet är det som består av två lastpallar vända mot varandra från insidan, sammanfogade upptill av en träskiva och separerade precis tillräckligt för att sätta in ytterligare en bräda under, som kommer att fungera som en praktisk hylla.

Men om du bestämmer dig för att ändra riktningen på åtminstone en av lastpallarna, som därför kommer att ha delen som man en gång ställde saker på vänd inåt, kan du skapa förvaringsfack mot utsidan.

Advertisement

I allmänhet används ett mer bearbetat trä till hyllorna, kanske till och med laminerat. Eller också i melamin.

En annan kombination att överväga är en glasplatta att placera på lastpallens ovansida.

Advertisement

Eftersom det är återvunnet trä måste det alltid vara väl behandlat och slipat, och sedan kan du måla det i den färg du föredrar.

Med lite fingerfärdighet med trä blir de verkligen enkla projekt och att personifiera!

Advertisement

Och ingenting hindrar dig från att utöka projektet för att göra det till en möbel av betydande storlek.

Du kanske gillar idén så mycket att du vill replikera den för en utomhusbar också!

Skulle du vilja inreda med dessa ödiskar gjorda av lastpallar?

Advertisement