Oljeflaskor kommer aldrig mer vara feta med ett enkelt men genialt knep

av Hilda Maria Morgan

29 Januari 2023

Oljeflaskor kommer aldrig mer vara feta med ett enkelt men genialt knep
Advertisement

Oljeflaskorna är helt klart väldigt vackra och mycket lämpade för dess konservering. Det finns de som föredrar dem, överlägset, framför ett klassiskt oljeset. Detta sker framför allt bland finsmakare, som särskilt bryr sig om etiketten med kvalitetscertifieringen och som mycket väl känner till hur mycket flaskans material och färg påverkar bevarandet av själva oljan.

Att använda oljan direkt från flaskan innebär dock ett praktiskt problem. Flaskan blir lätt fet och när den väl är fet blir det svårt att ens ta tag i den utan att riskera att den glider ur händerna och går i kras. För att inte tala om irritationen att när man rör vid den så blir händerna eller kläderna feta. Detta händer vanligtvis särskilt längst upp, i flaskans halsområde. Det är där, som oftast, olja ibland rinner ner när du häller den och det är där den lyckas fetta ner allt annat.

Så kan det finnas en lösning på allt detta? Ja såklart. Det finns en väldigt enkel teknik för att undvika att fetta ner flaskorna och vi visar den för dig nedan.

via @twinshomemeg/TikTok

@twinshomemeg/TikTok

@twinshomemeg/TikTok

@twinshomemeg, TikTokers-tvillingarna som ofta delar med sig av tips av det här slaget, delar med sig av detta värdefulla och smarta trick. Det var de som visade den geniala strategin för att inte fetta ner oljeflaskorna. För att implementera knepet behöver du bara engångsdisketter i bomull och en sax.

När du har allt du behöver är det enda som krävs att du viker disketten på mitten och göra ett snitt i mitten med saxen, så att du, när du öppnar den igen, skapar ett centralt hål. Vidga den, ta hjälp av händerna, för att få diametern till samma storlek som flaskans hals. Vid det här laget kan du enkelt sätta den på själva flaskhalsen. Bomullsdisketten, i detta läge, kommer att se till att oljan, när den spills ut, absorberas och inte fettar ner resten av flaskan. Och detta kommer att göra det mycket mer bekvämt och hanterbart, vilket i hög grad minskar risken att det blir smutsigt eller att den glider dig ur händerna.

Det är en operation som givetvis kan upprepas ofta för att byta ut bomullsdisketten när den är indränkt i olja och inte längre utför sin plikt. Du kan se implementeringen av denna mycket enkla teknik genom att titta på videon som nämns på @twinshomemegs profil.

Vi är säkra på att du kommer att prova detta på direkten!

Advertisement