Ett snyggt och prydligt kontor: inspireras av dessa 12 idéer

av Hilda Maria Morgan

27 Januari 2023

Ett snyggt och prydligt kontor: inspireras av dessa 12 idéer
Advertisement

Sedan alltid har tron på att många kreativa hjärnor kan ge sitt bästa bara om de är omgivna av kaos. Kanske är det sant för vissa enstaka fall av stora genier, men för det mesta är det inte något som hjälper produktiviteten av att skapa, studera, arbeta mitt i högar av föremål som ligger utspridda på skrivbordet och runt omkring.

Att hitta rätt kompromiss, omge sig med allt man behöver utan att det för det är rörigt, och kanske också kunna göra det för att skapa ett estetiskt vackert och trevligt utrymme som möjligt, är lite av en utmaning, men inte en omöjlig sådan. Det finns många föremål och lösningar som kan hjälpa till att organisera ditt kontor på det sätt som passar dig bäst. Kolla in några av dem nedan.

Amazon

Amazon

Valet av skrivbord hjälper redan mycket i sig: om det inte finns ett sätt att förlita sig på särskilt många möbler i omgivningen så är det bra om skrivbordet har många fack. Och hörnskrivbord, även om de inte hamnar längst ner i ett rum, hjälper mycket.

Advertisement
IronsCustomWood/Etsy

IronsCustomWood/Etsy

Annars kan du välja något extremt essentiellt: en arbetsyta med ett utseende du gillar, och endast benen för att stödja upp den. I så fall kommer minimala skrivbordsarrangörer och många användbara lösningar i det omgivande området att vara det perfekta receptet.

Keyaiira/Reddit

Keyaiira/Reddit

Väggarna kan erbjuda utrymme för att organisera sakerna: inte bara hyllor och bokhyllor, utan också fynd med en attraktiv design för att hänga upp mappar med dokument, papper med mera!

EWARTWOODS/Etsy

EWARTWOODS/Etsy

Vi kan prova hur gärna vi vill: men vi kommer alltid att ha massor av små föremål utspridda runt datorn eller böckerna. Därför är det smart att tillhandahålla förvaringslådor för att prydligt samla dem.

Amazon

Amazon

Dessutom är vi nästan aldrig utan mobiltelefoner eller andra enheter som behöver laddas: varför inte fundera på att organisera en laddstation också, utan trassel av olika sladdar?

Advertisement
Amazon

Amazon

Många skärmar kan placeras på en piedestal: det hjälper inte bara att se den bättre och även för att placera tangentbordet mer bekvämt, utan kanske kan piedestalen dessutom ha fack där man kan förvara föremål!

Amazon

Amazon

Ett annat fenomen som verkar uppstå spontant: de utspridda papperen. En bricka med fack kan hjälpa mycket!

Advertisement
 PegandAwl/Etsy

PegandAwl/Etsy

Sedan kan man låta fantasin flöda vad gäller pennhållare, som i slutändan ofta slut hyser rym för lite allt möjligt!

lukearthurwells.com

lukearthurwells.com

Och om skrivbordet av en slump är placerat i ett hörn, varför inte optimera utrymmena med skräddarsydda hyllor precis på den del av väggen som slutar under arbetsytan?

Advertisement
Etsy

Etsy

För att hitta extra utrymme, när det inte finns några lådor, måste man vässa geniknölarna: dessa stöd att hänga på skrivbordet är snygga och funktionella!

En superlösning för alla rum: vagnen med flera hyllor!

Advertisement

Och den andra stora klassikern som aldrig bör underskattas: perforerade paneler att utrusta som du vill!

Har du några favoritidéer för att skapa ordning på kontoret?

Advertisement