Är diskkhon förstörd av smuts och kalk? Du få den att bli som ny igen med dessa 3 steg

av Hilda Maria Morgan

25 Januari 2023

Är diskkhon förstörd av smuts och kalk? Du få den att bli som ny igen med dessa 3 steg
Advertisement

Diskbänkar i rostfritt stål kan vara glänsande och vackra när de är nya, men på grund av ständig användning av vatten, särskilt om det är särskilt kalkhaltigt, och smutsen som skapas av dagliga aktiviteter, riskerar de att bli riktigt hemska att se på och till och med ohygieniska.

I vissa fall bildas där en patina av smuts och kalk som gör dem oigenkännliga och till och med gör att de ser skadade ut. Det är verkligen synd eftersom stålet de är gjorda av per definition är rostfritt och de skulle potentiellt kunna hålla väldigt länge. Lyckligtvis finns knep för att få en diskho av stål att glänsa igen och de är riktigt effektiva.

Med lite tid och de rätta lösningarna kan en till synes oåterkallelig diskho skina igen, så till den grad att det ser ut som att den precis har köpts. Ta reda på hur man gör genom att fortsätta läsa nedan.

via @carolina.mccauley/Instagram

@carolina.mccauley/Instagram

@carolina.mccauley/Instagram

Carolina McCauley, kreatör med en stor följarskara på olika sociala medier som delar med sig av matlagnings-, städ- och hemkunskapstips, visar i en video på sin Instagram (@carolina.mccauley), den idealiska metoden för att få en till synes oåterställbar diskho i rostfritt stål att  glänsa . åter. Proceduren kan enkelt sammanfattas och lika enkelt reproduceras i endast 3 steg:

  • Ta en bit intvålad stålull och börja med att kraftigt gnugga hela diskhons yta för att ta bort smuts och kalk. Efter att ha gått över alla delar, skölj noggrant.
  • Efter det första steget, använd ett avkalkningspulvertvättmedel, sprid ut det speciellt där du märker smuts och kalkrester som är svåra att få bort. Gnid noggrant igen med en slipande disksvamp eller stålull och skölj sedan noggrant igen.
  • Vid det här laget, ta en ren mikrofiberduk och häll några droppar fuktgivande babyolja på den. Gnid duken över hela diskbänkens yta genom att torka och polera den.

Din diskbänk kommer att bli helt otroligt glänsande igen utan större ansträngning. Om du vill experimentera med den här metoden och se den steg för steg, i detalj, kan du titta på videon direkt på @carolina.mccauley’s profil.

Lycka till!

Advertisement