Det perfekta tricket för att parfymera tvättmaskinen

av Hilda Maria Morgan

28 Januari 2023

Det perfekta tricket för att parfymera tvättmaskinen
Advertisement

Tvättmaskinen, en oersättlig och nödvändig apparat för allas vardag, kan ofta ge problem med dålig lukt.

Detta är inget att ta lätt på, eftersom tvätten alltid förväntas vara väldoftande och ren när du tvättar den. Och om tvättmaskinen avger en dålig lukt, kommer tvätten, även perfekt tvättad, aldrig att vara så väldoftande och oklanderlig som den borde vara. Detta kan bero på många faktorer och har som ett resultat flera lösningar.

I allmänhet, om du har sett till att allt fungerar som det ska, finns det ett användbart knep att sätta i praktiken för att få bort dålig lukt genom att lösa upp smuts eller kalkrester. Metoden innebär att man använder en enliterflaska och en av olika naturliga produkter. Genom att fortsätta läsa kommer du förstå bättre vad vi pratar om.

Creativo

Creativo

För att omsätta knepet vi berättar om i praktiken räcker det, som nämnts ovan, att ha en enliterflaska, vatten och en av ingredienserna citronsyra, citron eller vit vinäger (alkoholvinäger). Genom att hälla innehållet i flaskan i tvättmedelslådan eller direkt i trumman och starta en tom tvätt blir du av med obehagliga lukter på ett ögonblick. Låt oss nedan se doserna och metoderna för vart och ett av de tre elementen.

  • Citronsyra: lös 250 gram citronsyra i en enliterflaska med vatten och häll innehållet i trumman eller tvättmedelslådan, starka en tom tvätt.
  • Citron: när det gäller citronen, späd 150 ml filtrerad juice i en liter vatten och påbörja en högtemperaturtvätt.
  • Vit vinäger: slutligen bör vit vinäger användas utan att den späds ut. Häll färför en enliterflaska i tvättmaskinen och sätt igång en tvätt.

En extra försiktighetsåtgärd som kan göra skillnad, efter att du har satt detta knep i praktiken, är att lämna tvättmaskinsluckan öppen för att få insidan att torka och därmed undvika mögelbildning eller ytterligare dålig lukt på grund av fukt. Detta är faktiskt en vana som bör utföras varje gång du är klar med tvätten.

Med det sagt, allt du behöver göra är att experimentera med flasktricket och njuta av den rena doften!

Advertisement