Tvätta bort smutsen från elementen med en kanna och handdukar

av Hilda Maria Morgan

26 Januari 2023

Tvätta bort smutsen från elementen med en kanna och handdukar
Advertisement

Ett element täckt av smuts och damm som ansamlats under åren är inte bara fult att se på, utan elementet blir också mindre effektiv på att göra sitt jobb. Det är alltså, dels av estetiska och hygieniska skäl, men också på grund av konsumtion bra att ta hand om rengöringen av dessa ytor med god regelbundenhet, speciellt när det kanske var ett tag sedan husets element var på.

I själva verket är det lätt att man inte inser graden smuts som bildas mellan springorna på dessa föremål, vars form verkligen inte hjälper för att snabbt kunna rengöra dem. Och när det är dags att göra dem rena är det därför nödvändigt att vara väl förberedd. Ett enkelt sätt att rengöra dina element på är att använda en kanna och några handdukar. Läs vidare för att få veta mer.

Creativo

Creativo

Du behöver: en ganska stor kanna, hett vatten (var försiktig så att du inte bränner dig), diskhandskar, flera handdukar (det går bra även om de inte är helt rena), vinäger och lite diskmedel. Om du har några handdukar som endast avsedda för att städa huset är de att föredra.

Tillvägagångssättet är väldigt enkelt, men eftersom man riskerar att smutsa ner både här och där är det viktigt att förbereda sig väl, och det är därför du behöver flera handdukar.

Faktum är att du behöver placera handdukarna, förutom en eller två mindre som du kommer att använda senare, både under och bakom elementen: de kommer att användas för att samla upp vattnet och smutsen som droppar ner på golvet och längs väggen när du går vidare till städningen. Därför kan du också använda några som du ändå skulle tvätta.

Fyll kannan med hett vatten och häll sedan i ett halvt glas vit vinäger och några droppar diskmedel. Rör om lite. Vid det här laget tar du en av de återstående handdukarna och knyter en knut mot ett av dess hörn, men inte riktigt vid spetsen, så att den får ett huvud som består av själva knuten och en "svans" som består av resten av tyget.

Börja med hälla det heta vattnet med vinägern och diskmedel ovanpå elementet, överdriv inte. För sedan handduken genom springorna så att knuten förankras mellan dem och förhindrar att handduken dras ut. Varva med att hälla lite vatten med att använda handduken för att gnugga upp och ner, för att lossa och samla upp smutsen.

Gradvis kommer du att rengöra det hela, skölj i slutet med endast lite vatten (om du vill, fortfarande berikad med vinäger).

Du kommer då att behöva använda en annan handduk för att torka så gott det går mellan elementets olika delar och lägg sedan alla använda handdukar i tvättmaskinen.

När du inte har andra användbara redskap tillgängliga är detta en metod som kan göra skillnad!

Advertisement