Du kan få din dusch att glänsa endast med vit alkoholvinäger

av Hilda Maria Morgan

03 Februari 2023

Du kan få din dusch att glänsa endast med vit alkoholvinäger
Advertisement

Alkohol vinäger, även känd som vit vinäger, är en lösning av vatten och ättiksyra som skiljer sig från vitvinsvinägern.

Den är välkänd för sina rengörande, avfettande och desinficerande egenskaper, vilket gör den till en perfekt allierad för alla typer av hushållssysslor. Och om vi vill höja dess värde ytterligare kan vi inte bortse från det faktum att det är en lättillgänglig, billig och helt naturlig produkt.

Bland de saker som vi hemma kan få att glänsa med denna värdefulla lösning har vi säkerligen duschen i alla dess delar. Här följande tar vi en titt på vilka problem du kan lösa och hur du gör det.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Eliminera kalken: en av duschens främsta fiender är helt klart kalk. Oavsett om vi pratar om kakelplattorna, duschkabinen eller kranarna så måste vi hålla ett öga på kalken och behandla den effektivt om vi vill hålla den borta. Och alkoholvinäger kan för detta ändamål vara riktigt värdefullt. Överför det till en spraybehållare och spraya det precis som det är på de områden som ska rengöras. Låt verka i 10/20 minuter beroende på graden av smuts eller beläggning som ska avlägsnas. Ta sedan bort smutsen med en trasa, en svamp eller, vid särskilt svåra beläggningar som behöver behandlas, en gammal tandborste. Skölj och torka av med en ren mikrofiberduk, speciellt om vattnet är särskilt rikt på kalksten.
  • Behandling av mögel: även mögel, i ett särskilt fuktigt badrum, påverkar ofta duschen. För att ta bort det med alkoholvinäger kan du använda en mikrofiberduk. Gnid den, väl indränkt i vinäger, över de områden där mögel finns och låt verka i 20/30 minuter. Efteråt tar du bort möglet med en svamp eller tandborste. Skölj noggrant och torka.
  • Få glaset att glänsa: duschglaset är ofta det svåraste området att behandla eftersom vattnet, som torkar, lätt genererar fläckar och kalkavlagringar. Att lyckas rengöra dem perfekt, utan rätt metod, är därför svårt. För bästa polering med vit vinäger, späd två koppar i 500 ml vatten och överför lösningen till en sprayflaska. Spraya på glaset och torka med en ren mikrofiberduk, hushållspapper eller tidningspapper. Du kommer att märka skillnaden direkt.

Har du redan använt alkoholvinäger för att få din dusch att glänsa? 

 

Advertisement