Raklödder: en ovanlig allierad för husstädning

av Hilda Maria Morgan

08 Februari 2023

Raklödder: en ovanlig allierad för husstädning
Advertisement

Alla som bor med en tonåring eller vuxen man i huset har minst en flaska i badrumsskåpet: raklödder är en måsteprodukt om du alltid vill se ren, snygg och välvårdad ut. Såvida du inte väljer att föredra ett ovårdat skägg som endast fixas av frisören. Vissa använder det bara för det specifika ändamål som det är avsett för, andra använder det för att eliminera bon av irriterande insekter från sina hem.

Men visste du att raklödder också kan visa sig vara en mycket effektiv allierad inom hushållsstädning? Det finns flera situationer där vi kan använda det istället för specifika produkter, vissa som till och med verkar vara svåra att lösa. Låt oss upptäcka dem tillsammans.

via @carolina.mccauley/Instagram

Advertisement
@carolina.mccauley/Instagram

@carolina.mccauley/Instagram

Instagramanvändaren @carolina.mccauley delar många tutorials på sitt sociala konto där hon förklarar sina knep för att hålla huset rent och snyggt. I en av dessa visar hon oss några alternativa användningsområden för raklödder, varav den första kanske är den mest otroliga. Den vanliga rakprodukten kan faktiskt användas för att ta bort fläckar från madrasser: spraya det bara direkt på fläcken och låt verka i 20 minuter innan du tar bort och sköljer. Du kommer att se vilket resultat!

En annan användning som kan göras av rakskum är rengöring av handfat och badrumskranar; i själva verket, genom att gnugga med skummet, kommer keramiken och metallerna i dessa föremål att bli rena igen och fläckarna och kalkfläckarna tas bort utan ansträngning. Men det slutar inte där.

Advertisement
@carolagramina.mccauley/Instagram

@carolagramina.mccauley/Instagram

Raklödder är inte bara användbart i badrummet och på madrasser, utan även i resten av huset. Faktum är att om du har speglar att rengöra och du är rädd för att klassiska produkter ska lämna fula fläckar eller att du, så fort du rengör dem, omedelbart hittar dem täckta av fingeravtryck, så är rakskum den rätta lösningen. Spraya det på spegelytan och torka bort det med en torr mikrofiberduk så ser din spegel ut som ny.

Även mässingshandtagen gynnas av en behandling med raklödder. Om du vill att de ska vara blanka och glänsande är det bara att torka med lite med lite raklödder och en mikrofiberduk så blir resultatet fantastiskt. Se videon för en vittnesbörd!

Vad köper du raklödder till? Bara för rakning eller för andra ändamål också?

Advertisement