Ordning och renlighet i köket: 6 tips som räddar organisationen

av Hilda Maria Morgan

23 Januari 2023

Ordning och renlighet i köket: 6 tips som räddar organisationen
Advertisement

Köket är ett av de mest använda hemutrymmena av alla. Det är där alla tillbringar större delen av dagen, lagar mat och äter de tre huvudmåltiderna, men också bara pratar med familj och vänner över en god kopp kaffe eller te.

Av denna anledning är det miljön som är svårast att hålla ren och snygg. Och det är av samma anledning som det är nödvändigt att ägna mer uppmärksamhet åt detta rum och vidta några dagliga åtgärder som kan garantera konstant ordning, undvika skapandet kaos och förlänga vardagliga sysslor.

Kort sagt, i köket är ledordet organisation. Här följer därför några små hemligheter för att bibehålla en perfekt och långvarig organisation av köket. Tipsen är få men effektiva. Upptäcka dem här nedan.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

  • Rollfördelning: en person lagar mat och en tvättar. Detta är den perfekta arbetsfördelningen för att säkerställa en bra organisatorisk balans och förhindra att smuts och skräp samlas.
  • Organisation av utrymmen: ordning förutsätter en rigid uppdelning av utrymmen genom den rigorösa separationen efter kategori av behållare, hyllor, krokar och stänger. Varje element har sin plats: detta är regeln.
  • Daglig sophantering: att se till att skräpet som produceras i köket i slutet av varje dag slängs eller kasseras är en annan detalj som säkerställer utmärkt ordning.
  • Inköp av utrymmesbesparande produkter: försök att utrusta dig själv så mycket som möjligt med porslin och kökstillbehör utformade för att ta så lite plats som möjligt. Köp dem därför så staplingsbara som möjligt eller förvara dem i speciella lådor och behållare.
  • Stängda lådor: en grundläggande regel som kan verka överflödig eller till och med absurd är att alltid hålla lådor och luckor tätt stängda när du lagar mat eller städar. Det är där smutsen från stänk och ånga samlas mest och eftersom det också är där de flesta föremålen förvaras, garanterar detta att hålla dem rena så gott det går och en större ordnings- och tidsbesparing.
  • Val av lättstädade material: ett kök med grundläggande och minimala linjer och lättstädade material som glas, stål och lackat trä garanterar utan tvekan en mer praktisk och snabbare rengöring.

Har du redan vidtagit några av dessa åtgärder?

Advertisement