Att rengöra ugnen noggrant och med bara några få steg är möjligt: ​​ta reda på hur man gör

Hilda Maria Morgan

18 Februari 2023

Att rengöra ugnen noggrant och med bara några få steg är möjligt: ​​ta reda på hur man gör
Advertisement

Den falska övertygelsen finns och är utbredd att för att göra en noggrann städning av vad man än har i huset krävs mycket tålamod och god vilja, mycket tid och mycket arbete.

Det betyder att vi ibland tappar lusten att göra ett jobb redan innan vi satt igång. Vi vill visa dig att detta bara är en klyscha. Och vi gör det genom att visa dig proceduren för att grundligt och snabbt rengöra en grundläggande del av alla kök: ​​ugnen.

Med rätt mängd organisation och några goda råd kommer detta att göra djuprengöringen av ugnen lätt som en plätt och det kommer aldrig att tynga dig igen. Genom att fortsätta läsa kommer du att inse det.

via @resooma/TikTok

Advertisement
@resooma/TikTok

@resooma/TikTok

Vi tog en ledtråd från en video på TikTok för att visa dig hur snabbt och enkelt det kan vara att rengöra ugnen på djupet, med bara några få drag och få produkter. Videon i fråga lades upp av @resooma, en användare som är känd och mycket följd på grund av alla sina tips av det här slaget. En enkel och välorganiserad metod kan härledas från videon. Här är de olika stadierna:

  • Börja med att ta bort gallren inifrån ugnen och ställ in dem i diskmaskinen. Om du inte har en diskmaskin tillgänglig, ställ dem i en ganska stor balja med kokande vatten och lämpligt diskmedel. Ta sedan bort smutsen med hjälp av en svamp och skölj.

@resooma/TikTok

@resooma/TikTok

  • Separat skapa en tjock blandning med vatten och bikarbonat.
  • Använd pastan som erhålls genom att sprida den över hela ugnens inre yta och gnugga för att få bort smuts och beläggningar.
  • Skölj bort allt efteråt med en ren och fuktig trasa.
Advertisement
@resooma/TikTok

@resooma/TikTok

  • När det gäller den yttre och inre delen av ungsglaset, kan du rengöra det med en annan lösning som du kan förbereda under tiden genom att kombinera ett avfettningsmedel med kokande vatten i en balja.
  • Doppa svampen i lösningen och gnid den på glaset.
  • Låt verka i ett par timmar och skölj sedan snabbt.

Med dessa få och enkla steg kommer din ugn att skina igen utan att det behöver vara tröttsamt eller för stressande över huvud taget. Du kan se videon med proceduren direkt på @resooma.

Du bara måste prova detta.

Advertisement