Hur man rengör den svärtade botten på kastruller och stekpannor med 2 naturliga produkter

av Hilda Maria Morgan

22 Januari 2023

Hur man rengör den svärtade botten på kastruller och stekpannor med 2 naturliga produkter
Advertisement

Vissa typer av kastruller och stekpannor, även nya, tenderar att svartna på botten av utsidan och får genast ett gammalt och sjaskigt utseende. Det är verkligen inte möjligt att byta ut dem kontinuerligt bara för denna olägenhet. För att en kastrull inte längre ska kunna användas krävs det mycket mer och längre tid.

Det är sant att, vad gäller intrycket, är det där svarta inte är det bästa och kan ge känslan av smuts, även när detta inte stämmer överens med verkligheten.

Det finns dock några tips och tricks som gör det möjligt att, genom att använda naturliga produkter, alltid behålla eller göra bottnarna på kastruller och stekpannor blanka och få dem att bli som nya igen. Fortsätt läsa nedan och notera för kommer vi visa hur.

Reddit

Reddit

De naturliga ingredienserna som vanligtvis används mest i för detta ändamål är vinäger och bikarbonat. Båda är kända för att användas i husstädning mycket ofta och under olika omständigheter. Och detta beror på det faktum att de har utmärkta rengörings- och slipegenskaper. I det fall vi har att göra med här kan de utnyttjas effektivt ensamma eller tillsammans.

  • Vinäger: vad gäller vinäger är det bara att hälla den ren (gärna uppvärmd) i botten av stekpannan och låt stå på en stund. Skrubba sedan bort fläckarna med den slipande sidan av disksvampen och skölj.
  • Natriumbikarbonat: du kan slänga bikarbonatet på botten och hälla kokande vatten över. Låt också i detta fall verka i några minuter och ta bort det svarta med en disksvamp och skölj sedan noggrant.
  • Vinäger och bikarbonat: för att förbättra rengöringskraften hos båda ingredienserna, som i situationer med mer envisa fläckar, kan du använda dem genom att blanda dem. Häll lite uppvärmd vinäger på den botten som ska rengöras. Strö ut bikarbonat ovanpå. Tack vare den kemiska reaktionen kommer ett slags skum att bildas som, om det får verka i några minuter, gör att du på ett mycket enkelt sätt kan eliminera de svarta fläckarna och beläggningar av alla de slag. Sedan är det bara att skölja ordentligt.

Har du redan haft möjlighet att konkret experimentera med dessa medel? Om svaret är nej är det bara att prova!

Advertisement