Ta reda på hur en brödlåda kan bli en bekväm möbel för vilket rum i huset som helst

av Hilda Maria Morgan

18 Januari 2023

Ta reda på hur en brödlåda kan bli en bekväm möbel för vilket rum i huset som helst
Advertisement

Brödlådor, de där träkärlen med en rund öppning av spjälar som liknar en sorts lucka, är ett element som brukade dekorera mor- och farföräldrars hus men som i verkligheten aldrig saknats länge i designtrenderna. Den kan fortfarande köpas väldigt enkelt idag i många butiker, inklusive på möbeljätten IKEA.

Och det är just med en klassisk träbrödslåda som en från det svenska företaget som du kan skapa många kompakta och färgglada möbler, att användas som skåp för att förvara allt möjligt i, i vilket rum som helst i huset. Vi visar ett exempel nedan.

via @craftfactory/TikTok

IKEA

IKEA

Som framgår på TikTok-kontot @craftfactory finns det jättemånga idéer för att göra om brödlådor. Den som används i det nämnda flödet är modellen IKEA MAGASIN, men nästan identiska finns även hos många andra återförsäljare.

Advertisement
@craftfactory/TikTok

@craftfactory/TikTok

Som man kan se i videon som @craftfactory postat, är det med två brödlådor möjligt att skapa ett badrumsskåp: det är högt och tunt, kompakt, med två stängda skåp och väldigt färgglatt.

För att genomföra ett liknande projekt behöver du därför färg för att måla trälådorna som du vill – i det här fallet valdes regnbågens nyanser på locket och vitt för resten av projektet. Sedan behöver du några ben att sätta i botten, eller fötter av olika slag, borr, skruvar och allt som kan användas för att foga ihop de två lådorna på ett mycket stadigt sätt (skruvar, metallplåtar).

Börja med att måla dina brödlådor i önskade färger. När de är klara och torra, montera benen på sidan av en av de två och anslut den andra sidan till den andra brödbehållaren med plattorna och skruvarna. Se till att allt är stabilt och stadigt, och skåpet är klart att möblera.

Kolla in processen och det slutliga resultatet här.

Det är en helt anpassningsbar idé, som också kan visa sig användbar för att dekorera andra rum i huset: det betyder inte att du alltid måste foga ihop två brödkärl, inte heller att du bara behöver göra det vertikalt. Kort sagt, låt fantasin flöda och allt kan skapas från ett enkelt kökstillbehör!

Advertisement