Att djuprengöra din torktumlare med denna tutorial kommer bli en barnlek

Hilda Maria Morgan

16 Januari 2023

Att djuprengöra din torktumlare med denna tutorial kommer bli en barnlek
Advertisement

Torktumlaren är ett mycket värdefullt hjälpmedel, särskilt under vintern, då den tillåter oss att minska tvättens torktid till ett minimum, och slipper krånglet med att alltid behöva hänga tvätten i huset och leta efter den mest effektiva elementet och behöva ha en tvätt som luktar av fukt under del långa tid som det tar för den att torka. Tack vare torktumlaren kan vi dessutom lättare undvika bildandet av de där fula fukt- och mögelfläckarna på våra väggar, tack vare avsaknaden av ökning av luftfuktigheten på grund av att tvätten hänger i huset för att torka. Av dessa skäl är det viktigt att utföra korrekt underhåll av denna apparat, så att den alltid förblir effektiv och fungerar korrekt.

Men är vi verkligen säkra på att vi känner till den korrekta proceduren för rengöring av torktumlaren? Den grundläggande operationen i detta fall är avlägsnandet av ludd från de två filtren.

via @morrisfamily_home/TikTok

Advertisement
@morrisfamily_home/TikTok

@morrisfamily_home/TikTok

TikTokern @morrisfamily_home visar oss i en av hennes videor hur man rengör torktumlarfiltren noggrant för att alltid hålla dem effektiva. Vi börjar med det första filtret, det vid mynningen av trumman, som ska rengöras vid varje torkcykel. Detta filter kan enkelt tas bort och luddet kan tas bort för hand eller med hjälp av en dammsugarborste.

Filterhuset bör även rengöras från ludd med hjälp av dammsugaren. Filtret kan tvättas under rinnande vatten innan det sätts ihop igen, medan det räcker med att torka av filterhuset med en fuktig mikrofiberduk.

@morrisfamily_home/TikTok

@morrisfamily_home/TikTok

Det andra filtret, som finns i förångaren, är lite känsligare men mindre utsatt för ansamling av smuts och kan rengöras mer sällan, var 8/10:e torkcykel. Även i detta fall kan filtret tas bort och dammsugas med en dammsugare, sedan tvättas under rinnande vatten för att avlägsna alla rester. Filterhuset ska även rengöras med hjälp av borste och dammsugare och sedan torkas av med en fuktig trasa. När du är klar, sätt tillbaka filtret.

Med dessa enkla steg kommer din torktumlare alltid att vara perfekt ren och effektiv! Titta på videon för att se resultatet.

Advertisement