11 fynd att kopiera för att göra balkonger eller verandor mer välkomnande med hjälp av lastpallar

av Hilda Maria Morgan

07 Juli 2022

11 fynd att kopiera för att göra balkonger eller verandor mer välkomnande med hjälp av lastpallar
Advertisement

Den internationella termen pallet anger vanligtvis vad vi i Sverige kallar lastpall eller plattform. Närmare bestämt är det lastpallen, den där träkonstruktionen där det lossade godset placeras, speciellt i kommersiell verksamhet.

Idag används i verkligheten lastpallen flitigt av dem som sysslar med kreativ återvinning och inredning. Det finns många saker som kan skapas. Några av dessa är perfekta för att dekorera balkonger och verandor och skapar fantastiska avkopplingshörnor där du kan tillbringa ensamma stunder eller kvällar med vänner.

Be bara några vänner eller betrodda företag, till och med en stormarknad, att ge dig en lastpall. De kommer att göra sig av med materialet som ändå ska kasseras och du får, utan kostnad, råvaran för skapelser som kan få arkitekter och inredningsarkitekter att bli avundsjuka. Lite uppfinningsrikedom, fantasi, skicklighet och de idéer som vi föreslår nedan kan hjälpa dig.

Advertisement

Försök att skapa ett vardagsrum på balkongen med lastpallen. Det kommer att bli nödvändigt att använda madrasser och kuddar för att skapa en soffa med din plattform och sedan kan du gå loss med de detaljer du föredrar. Så gå loss med lampor, ljus, doftande växter, sittpuffar, andra kuddar och allt som får dig att känna dig bekväm när du behöver koppla av.

Advertisement

Att använda lastpallen för att skapa underbara vertikala trädgårdar, kanske att lägga till i vardagsrummet, är en annan av de mest omsatta och använda idéerna när det kommer till lastpallar som ska återvinnas.

Beroende på om du använder den genom att hänga den på väggen på ena sidan istället för den andra, kan du välja att använda den på olika sätt. Den platta delen, den som används för att placera godset, kan fungera som ett galler eller stöd för att hänga upp plantor. Vill man däremot ta vara på den del som vilar på marken kan bekväma planthållare fås från pallens bas.

Och till ditt uterum på verandan, förutom soffan och den vertikala trädgården, kan du lägga till ett lastpallbord. Du kan använda den som du fann den, bara genom att placera den på marken, för en mer rustik eller wild stil. Eller, alternativt, måla om den eller bestryka den med det du föredrar. Det finns ingen gräns för personlig inspiration.

Genom att sammanfoga två eller flera bänkar och placera dem vertikalt med tillägg av en stödyta får du ett högre bord eller en möbel som kan placeras på väggen som fungerar till exempel som ett barhörn där du kan placera det nödvändiga för dina utomhusaperitifer.

Advertisement

En annan verkligt originell idé är att hänga lastpallen på väggen och använda den som en flaskhållare.

Vad sägs istället om att göra en badtunna av den? Om du har en tillräckligt stor veranda är en SPA-hörna det som kan vara rätt för dig.

Advertisement

Att skapa ett litet lusthus med en inbyggd sits kan verkligen revolutionera miljön på balkonger och verandor.

Medan en gunga av lastpallar, rep och kuddar kommer att skapa en unik miljö och göra dagarna på verandan ännu bekvämare och trevligare.

Advertisement

Och slutligen, med lastpallen kan du skapa olika typer av sittplatser och pallar av alla dess slag, former och storlekar.

Små och färgglada pallar är en mångsidig och rolig idé för alla typer av miljöer.

Kort sagt, skaffa en lastpall och börja förbättra dina utomhusutrymmen. Med kreativitet kan du verkligen göra mycket!

Advertisement