En bit tvål för tusen städningar: dra nytta av tygtricket

av Hilda Maria Morgan

15 Januari 2023

En bit tvål för tusen städningar: dra nytta av tygtricket
Advertisement

Vi har alla produkter som vi verkligen älskar att använda i husets olika rum: favoritrengöringsmedel för köket, andra för duschens olika delar, och dessutom till de olika arbetsytorna, väggarna eller andra ytor, och vi byter ut dem efter vilken typ av material som behöver göras glänsande. Men vårt lager av rengöringsmedel är inte alltid påfyllt med allt, så det finns tillfällen då en specifik produkt saknas. Vi kan ofta använda oss av de andra vi har hemma som ett giltigt alternativ, men vi kan också överväga idén att använda en mer mångsidig typ av rengöringsmedel som kan rengöra många olika ytor och rum.

Det är trots allt vad alla som bestämmer sig för att använda Marseille-tvål för många olika städningar gör. Ofta är dock rådet att skapa flingor av tvålen för att kunna förbereda en viss dos flytande produkt hemma, och kombinera tvålen med andra ingredienser. Men vad händer om vi inte har tillräckligt med tid? Det finns en enkel och snabb metod som tar oss sig ur problemet vid många olika tillfällen: tyget.

Advertisement
Creativo

Creativo

Fast tvål har fördelen att hålla länge, kostar ofta mycket mindre än flytande tvål och har mycket lägre miljöpåverkan än flaskor med vanliga tvättmedel. Om det dessutom kan visa sig vara en resurs som kan användas i hela huset är det verkligen värt att upptäcka sätten att utnyttja dess kvaliteter.

Så, för alla ytor som du vanligtvis kan tvätta med en mjuk trasa och ett Marseille-tvålbaserat flytande tvättmedel, prova att göra detta: ta bara en bit tvål, blöt trasan med mycket varmt vatten (var försiktig så att du inte bränner dig), krama ur den och placera den lilla biten tvål i mitten av trasan. Vik vid det här laget tyget på mitten, så att tvålen fortfarande är mellan tyglagren, och ta tag i trasan precis där tvålen är. Du behöver bara gnugga den på ytan som ska rengöras, och det kommer automatiskt att producera lite skum.

Advertisement
Creativo

Creativo

Du skulle kunna göra uppgiften lite lättare för dig, speciellt om tvålflingan var lite torr, genom att blöta den med varmt vatten och gnugga den på trasan innan du lindar den runt tvålbiten. Det blir som att ha en trasa indränkt i ditt rengöringsmedel.

Den här metoden fungerar även när du vill använda andra fasta tvålar av naturligt ursprung, såsom Castile tvål, svart tvål eller gul såpa. Till exempel, när det kommer till milda tvålar, kan du rengöra inte bara husets bänkskivor, handfat och sanitetsarmaturer, badrumsplattor, utan även (med vederbörlig försiktighet) läderklädsel, till och med låtsasläder.

Kort sagt, en enkel och bekväm hjälp, att komma ihåg för nödsituationer, bland annat!

Advertisement