10 otroliga idéer för att använda klädnypor kreativt

av Hilda Maria Morgan

11 Januari 2023

10 otroliga idéer för att använda klädnypor kreativt
Advertisement

Att skapa fina och användbara saker med gör det själv och använda återvunnet material är en aktivitet som är mycket populär bland kreativa personer av alla de slag. Klädnypor i trä är bland de föremål som används dagligen och som lätt är återvinningsbart och särskilt lämpar sig för att bli till många andra saker.

Det naturliga materialet, formen och storleken gör det till ett mycket värdefullt element som kan utnyttjas vid olika tillfällen och för de mest olika typer av skapande. Till detta tillkommer möjligheten att använda dem som de är eller måla dem och det faktum att de på grund av sättet de är tillverkade kan lämpa sig för att skapa mosaiker av olika slag. Allt detta ökar exponentiellt mängden objekt som kan skapas.

Vi har valt ut några att visa med bilder av vad vi just har berättat och för att ge dig några användbara och roliga idéer att hämta inspiration från.

Att skapa en liten låda att använda som pennhållare eller ljushållare kan vara otroligt enkelt med några klädnypor och lite kreativitet.

Advertisement

Något mycket lätt att åstadkomma med klädnypor är alltså grytunderlägg och glasunderlägg. Dessa är mycket enkla men mycket effektfulla skapelser och du kan skapa dem i alla former och färger.

Varför inte en ljuskrona täckt av klädnypor? Resultatet är verkligen spektakulärt.

Den dekorativa kransen att hänga på dörren är ett föremål som kan skapas i tusen versioner och med olika material. Den med träklädnypor med marint tema är supersöt och lätt att göra.

Klockan på bilden ovan ser inte ens handgjord ut, den är så vacker och perfekt ihopsatt. Ändå har den gjorts av hoplimmade klädnypor.

Advertisement

Servetthållaren är bland de saker som oftast skapas med klädnypor. Resultatet är alltid väldigt originellt och karaktäristiskt.

En fruktkorg är en annan fantastisk idé att kopiera och anpassa efter din smak.

Advertisement

Få vet dock att klädnyporna lämpar sig perfekt för att bli ett utmärkt stöd för handgjorda tavlor eller fotoramar.

Och fästa horisontellt på vilken pinne som helst kan de själva fungera som en fotoram eller stöd för post-it-lappar och liknande.

Advertisement

Till sist, vad sägs om denna vackra julkalender gjord med ett enda trästöd och några klädnypor? För julälskare kan det vara en riktigt intressant idé.

Vilka av dessa idéer blir du sugen på att göra omedelbart?

Advertisement