För att snabbt rengöra soffan behöver du ett kastrulllock

av Hilda Maria Morgan

09 Januari 2023

För att snabbt rengöra soffan behöver du ett kastrulllock
Advertisement

Möbelklädseln av soffor och fåtöljer kräver periodisk rengöring som aldrig bör skjutas upp för länge: det tar faktiskt inte lång tid för tygerna att impregneras med någon obehaglig lukt, och om det har bildats fläckar och märken av något slag, då är rengöringen av soffor och fåtöljer inte bara en fråga om estetik utan också om hygien.

Det är dock i allmänhet ganska stora ytor, på vilka det är bekvämt att arbeta med lämpliga apparater: vissa dammsugare har specifika tillbehör för att rengöra klädseln, ibland till och med noggrant, men om du inte har rätt apparater, hur kan du göra då? Borstarna är små och att bara arbeta med händerna och trasor är jobbigt och obekvämt.

Det oanade hjälpmedlet är faktiskt vilket kastrullock som helst.

via @home_motivationn/TikTok

@home_motivationn/TikTok

@home_motivationn/TikTok

Detta är en metod som ofta används på mattor eller små ytor av en matta, och är därför också användbar för soffor och fåtöljer, som vi också kan se i en video av @home_motivationn på TikTok.

Du kommer att behöva:

1.       Ett metallock från någon kastrull;

2.       En mikrofiberduk stor nog att svepa runt hela locket;

3.       En balja;

4.       Varmt vatten och/eller tvål.

När det gäller tvålen, välj den produkt som passar för klädseln på din soffa eller fåtölj. I vissa fall är Marseille-tvål mer än tillräckligt, men du kanske har specifika favoritprodukter, de fungerar också bra. Kvinnan i videon som vi berättar om säger att hon använder, beroende på fallet, även tabletterna till diskmaskinen eller tvättprodukter i krämkonsistens.

Gå tillväga så här:

1.       Om du använder en tvål som Marseille-tvål (eller en annan som löser sig i vatten), koka upp lite vatten och häll det sedan i baljan och tillsätt sedan tvålen för att lösa upp den.

2.       Lägg i trasan i lösningen (om vattnet fortfarande är för varmt, använd handskar eller vänta tills det svalnar lite).

3.       Vrid ur trasan och lägg den på den väl utsträckta soffan.

4.       Lägg locket ovanpå och linda sedan trasan runt det, knyt trasan med en knut runt knoppen.

5.       Håll stadigt i knuten och knappen på locket, gnugga kraftigt över hela soffans yta, med regelbundna rörelser.

6.       Om du sedan behöver skölja soffan lite, upprepa operationen med en annan trasa, genom att helt enkelt blöta upp den med varmt vatten.

Om du istället använder en produkt som ska användas direkt på soffan, spraya den direkt på trasan och fortsätt enligt punkterna 4,5 och 6.

Du kan se hur metoden fungerar i den här videon.

Genom att använda locket blir gnuggningen av trasan mycket effektivare, vilken inte glider undan lätt under och faktiskt verkar på ett större område på ett avgjort bekvämare sätt. Denna metod är lämplig för rutinmässig rengöring, men det sparar definitivt tid och ansträngning!

Advertisement