Naturligt ren och parfymerad toalett: ta reda på hur du fixar detta med salt

av Hilda Maria Morgan

08 Januari 2023

Naturligt ren och parfymerad toalett: ta reda på hur du fixar detta med salt
Advertisement

Bland egenskaperna hos salt, som är många och notoriskt erkända, är en mycket viktig egenskap att salt är ett bra hjälpmedel mot kalksten. Dess nötande och avkalkningsegenskaper gör det värdefullt för många typer av hushållsstädning.

Vid rengöring av toaletten kan det till exempel hjälpa avsevärt att minska, förebygga eller eliminera kalkavlagringar och med hjälp av ett litet knep kan det även användas för att deodorisera. En ytterligare kraft hos salt är faktiskt att det perfekt absorberar vätskor och fukt. Av detta härleder det faktum att salt kan blandas perfekt med eteriska oljor och släppa ut deras doft i luften.

Att dra nytta av dessa fördelar för att rengöra och deodorisera toaletten är väldigt enkelt. Genom att fortsätta läsa nedan förstår du hur man gör.

Pixabay

Pixabay

Du kan enkelt göra doftsalt att slänga ner i toaletten. För en stor produkt som kan användas ett par gånger behöver du:

  • 500 gram grovt salt
  • 500 gram bikarbonat
  • 40 droppar av en eller flera eteriska oljor efter eget tycke

För att göra beredningen, kombinera alla ingredienserna i en skål och blanda ihop dem. När pulvren har absorberat de eteriska oljorna kan föreningen användas omedelbart eller förvaras i en lufttät behållare. När det gäller valet av parfymerad olja kan du göra det efter din personliga smak eller dra nytta av de olika egenskaperna som finns i de olika typerna av olja, efter dina behov. För hemmiljöer är till exempel lavendel ofta att föredra eftersom den har en avslappnande kraft som alltid kan hjälpa hemma. När det gäller badrummet är den olja som kan visa sig vara utmärkt den från tea tree, vilken har en bra antibakteriell verkan. Och de olika oljorna kan då också blandas för att förbättra deras effektivitet. Det viktiga är att inte överskrida de rekommenderade doserna, eftersom alla eteriska oljor, som är mycket koncentrerade, i alltför stora mängder, kan visa sig vara giftiga.

För att använda blandningen, ta hälften av den mängd du har tillberett och häll ner den i toaletten, helst på kvällen. Lämna allt kvar för en natt. Den kombinerade verkan av salt och bikarbonat hjälper till att lösa upp kalkavlagringar och eliminera eventuell bakterietillväxt, samtidigt som doften av de eteriska oljorna expanderar, vilket ger toalettstolen och hela badrummet en behaglig doft. På morgonen, häll en kastrull med kokande vatten i den, låt verka i ytterligare fem eller tio minuter och spola sedan toaletten. Resultatet blir omedelbart märkbart och hela badrummet blir mycket parfymerat.

Kände du redan till den här metoden?

Advertisement