Inga fler förstörda tröjor: ta reda på hur du enkelt hänger dem på galgar

av Hilda Maria Morgan

07 Januari 2023

Inga fler förstörda tröjor: ta reda på hur du enkelt hänger dem på galgar
Advertisement

Hur många gånger tvingas vi inte vika tröjor och förvara dem på hyllor eller inuti lådor, för det är det enda sättet att förhindra att de tappar formen? Faktum är att när de hängs på galgar, som alla andra liknande plagg (t-shirts, skjortor, koftor), alltså genom att man sticker in galgen så att kroken kommer ut ur halsen och vingarna är mot plaggets axlar så får man i det långa loppet tröjor som tappar formen, som tänjs ut på grund av vikten och förstörs precis på de ställen där själva galgen satt, oavsett hur bred och eventuellt till och med vadderad den var.

Däremot tar vikta tröjor i lådor eller i möblernas invändiga hyllor mycket plats, eftersom de i allmänhet är ganska otympliga föremål. Det finns dock ett enkelt sätt att hänga dem utan rädsla för att förstöra dem, och det fungerar även för koftor. Läs vidare för att ta reda på det.

via @sistersquadllc/TikTok

@sistersquadllc/TikTok

@sistersquadllc/TikTok

Processen är väldigt enkel och visas också i många onlinevideor, som på profilen @sistersquadllc på TikTok.

1.       Först och främst måste du vika tröjan (eller koftan) på vertikalt på mitten och på så sätt matcha de två ärmarna tillsammans.

2.       Sedan placerar du den på en plan yta (sängen eller ett bord fungerar alldeles utmärkt).

3.       Ta sedan galgen i handen och placera den platt ovanpå tröjan, så att kroken kommer ut i hörnet som bildas av ärmarna med bysten, alltså precis vid armhålan.

4.       Allt som återstår är att vika in de två ärmarna ihop på ena sidan och nederdelen av den vikta tröjan upp mot resten upp mot mitten, om galgen.

5.       Om du vill (för större stabilitet och för att förhindra att tröjan glider av galgen när du tar bort andra närliggande plagg från garderoben), kan du stoppa in ärmarna och tröjans nederdel i triangeln som bildas av de tre sidorna av tröjan på galgen, som du kan se i den här videon.

Det är en vana att göra till sin egen, vilket kan få en att spara tid och utrymme, samt undvika att irreparabelt förstöra favorittröjorna och cardigans. Och om det finns andra ömtåliga plagg som du inte vill hänga på traditionellt sätt, kan du tillämpa samma metod för dem också!

Advertisement