Rörmokares idiotsäkra metod för att ta bort lukten av avloppsvatten från duschen

av Hilda Maria Morgan

05 Januari 2023

Rörmokares idiotsäkra metod för att ta bort lukten av avloppsvatten från duschen
Advertisement

Duschen är alltid ett trevligt ögonblick som hjälper oss att vakna med rätt energi på morgonen eller som får oss att känna oss som nya i slutet av en lång och tröttsam dag. Vad passar bättre än att kasta sig under en het vattenstråle efter långa arbetstimmar, som kanske innehållit många små eller stora misstag? Allt du behöver är din favoritduschtvål och rätt musik för att få tillbaka solen. Det kan dock hända att vår stunds avkoppling förstörs av en ovälkommen gäst: lukten av avloppssystemet.

Det finns många anledningar till att den obehagliga lukten når våra hem: om orsaken är utanför våra rör är vi förmodligen nära ett oväder eller en regnig dag, nivån i avloppssystemet har stigit och orsakat att lukten återvänder hela vägen tillbaka till våra avloppsrör. Ofta kan dock orsaken ligga just i igensatta avloppen och i det här fallet kan vi enkelt ingripa med en ofelbar metod som används av rörmokare. Låt oss ta reda på den tillsammans.

Creativo

Creativo

För att effektivt eliminera dålig lukt från ditt duschavlopp räcker det med två enkla naturliga ingredienser som nästan alltid finns i våra hem: natriumbikarbonat och citronsyra. Lös 150 g citronsyra i en liter ljummet vatten, häll sedan 250 g pulveriserat bikarbonat i duschavloppet och sedan hela lösningen av vatten och citronsyra. Låt det verka i några timmar innan du spolar vattnet igen och du kommer att se att dessa två ingredienser helt har befriat avloppet och eliminerat den dåliga lukten.

Om du inte har citronsyra kan du enkelt byta ut den mot 150 ml vit vinäger och 60 gram bikarbonat och sedan en kastrull med kokande vatten. Grovt salt kan också vara ett bra hjälpmedel, men bara i de senaste systemen, eftersom det kan skada de gamla rören: häll 4 matskedar följt av 4 matskedar bikarbonat och en kastrull med kokande vatten. Låt även i dessa fall blandningarna verka i några timmar innan du spolar vattnet igen.

Och om du vill försäkra dig om att dålig lukt aldrig ska komma tillbaka, kom ihåg att upprepa denna operation en gång var 15:e dag eller så. Ha en trevlig dusch!

Advertisement