6 tips att följa för att inreda sovrummet på ett perfekt vis

av Hilda Maria Morgan

04 Januari 2023

6 tips att följa för att inreda sovrummet på ett perfekt vis
Advertisement

Att välja möbler för vilket rum som helst i huset är ett viktigt ögonblick: det innebär ofta en stor kostnad av noggrant övervägande för att få det resultat du föredrar utan att gå över budgeten eller omge sig med möbler och designelement som snart tråkar ut en. Därför är det alltid en utmaning att hitta den rätta kompromissen mellan komfort, stil och livslängd för möblerna.

Det är dock inte helt omöjligt att hänga med i tiden, särskilt om du väljer att föredra inredningskriterier som verkar mer hållbara över tid, de som alltid lämnar utrymme för att ordna, uppdatera och förnya utseendet på ett rum. Så om du vill skapa ett sovrum som är modernt men också välkomnande, och som du inte kommer att tråkas ut av inom några år, ta del av råden nedan.

En jättestor säng

Förenligt med rummets storlek är en riktigt stor och rymlig säng det första elementet att tänka på: om du har möjlighet att ha en i rummet, välj en stor utan alltför mycket tvekan. Låt den bli den riktiga medelpunkten, som kommunicerar en känsla av komfort och intimitet och gör rummet till ett bo att ta sin tillflykt till och varje gång du vill fräscha upp inredningen i rummet kommer det att vara mer än tillräckligt att ingripa på lakan, filtar, överkast och olika kuddar, i och med att de har den viktigaste positionen!

Advertisement

Neutrala färger men aldrig tråkiga

Sovrummet måste tillåta oss att slappna av och hitta en fristad från vardagens påfrestningar, så det är alltid aktuellt att använda sig av neutrala, ljusa och naturliga färger. Detta betyder dock inte att du behöver bli uttråkad: leta efter en kombination av nyanser inspirerade av naturen, som gör så att man slappnar av och som är den idealiska bakgrunden att återuppliva med lite färgstarkare och mer mättade komplementfärger, de som kan ge en boost av energi. På så sätt kan du använda små detaljer (vaser, föremål, lampor etc.) som sticker ut mot bakgrunden av neutrala nyanser.

En mix av mönster

När det gäller textilier och väggdekorationer, eftersom bakgrunden är neutral, kan du blanda olika mönster och texturer, även olika material. Faktum är att absolut enhetlighet skapar aseptiska och tråkiga miljöer, medan en skicklig kombination av olika men kompletterande element är nyckeln till att personifiera med stil.

Unika och personliga element

Om du har möjlighet att ha måttbeställda möbler, eller kanske tillverkade med gör det själv, som i vissa fall av omvandling och återvinning av gamla och oanvända föremål, så tveka inte. De bidrar på ett föredömligt sätt till att rummet känns ännu mer ditt, och berättar något om dig.

Konst och pynt

Fortfarande med tanke på en miljö där det inte finns ett stök av former och färger, valet att lägga till en originell och unik touch genom att sätta in dekorativa bitar, såsom statyer, designervaser, tavlor, tryck och så vidare, är alltid att uppmuntra. Det viktiga är att inte överdriva: fyll inte de tillgängliga ytorna med för många saker om du inte vill riskera att rummet ska kännas komprimerande.

Advertisement

Få men fina

En annan riktlinje att tänka på är att välja, vad gäller huvudmöblerna – framför allt sängen, modeller som är av utmärkt kvalitet och redo att hålla över tid. Denna ska inte bara garantera kvalitet och komfort, utan det är en investering för framtiden: om sängen har enkla och klassiska linjer blir det väldigt enkelt att lämna dem i rummet även om du vill göra om inredningen. Och att renovera rummet kommer att bli billigare, eftersom du kan fokusera på allt utom huvudkomponenterna!

Hur ser ditt drömsovrum ut?

Advertisement