Mikrofibersoffa: ta reda på hur du rengör den och får den att se ut som ny igen

av Hilda Maria Morgan

08 Januari 2023

Mikrofibersoffa: ta reda på hur du rengör den och får den att se ut som ny igen
Advertisement

Mikrofibersoffor är bland de mest populära i vardagsrummen runt om i världen: en bekväm, varm möbelklädsel till ett mer överkomligt pris än många andra. Dessutom låter tyget av den typen dig också personifiera rummets utseende mycket mer, med tanke på att soffor och fåtöljer tillverkade med mikrofiberklädsel finns i många färger och även olika mönster.

Men problemet är att jämfört med läder eller ekoläder till exempel, är fläckar och ringar av smuts, eller till och med de som lämnas av kroppssvett, mycket lättare att se. Hur fixar man och återställer möblernas ursprungliga utseende? Du kan använda några metoder som de som anges nedan.

Innan du börjar tvätta en soffa, kom ihåg att det är viktigt att dammsuga (eller i alla fall damma) bor all smuts och skräp som finns. Sedan kan du välja bland de medel som listas nedan, men var försiktig: kontrollera alltid tillverkarens instruktioner först för att ta reda på om du kan använda alkoholbaserade metoder eller tvål.

CorrectProgress/Reddit

CorrectProgress/Reddit

  • Med diskmedel: förbered två inte för stora baljor eller hinkar med minst en liter varmt vatten i varje. Tillsätt i en av baljorna 60 ml diskmedel och skrubba in tvålvattnet på ytan som ska rengöras med en mjuk borste eller svamp. Arbeta uppifrån och ner, skölj borsten eller svampen ofta.

    Använd en mjuk trasa och tvålfritt vatten, skölj genom att klappa. Låt torka och dammsug igen för att avsluta jobbet.

  • Med isopropylalkohol: i en sprayflaska, späd ut en tredjedel tvättsprit i två tredjedelar vatten, skaka och spraya. Använd en svamp som ska sköljas ofta i vanligt vatten för att gnugga och ta bort all typ av smuts som löses upp av alkoholen, och använd sedan en våt trasa (ständigt väl urvriden) för att skölja. Låt torka och dammsug igen.

Advertisement
goosebubbie/Reddit

goosebubbie/Reddit

Andra lösningar att prova, efter att ha kontrollerat att de inte innehåller ingredienser som är inte kan användas på typen av klädsel som din soffa har:

  • Våtservetter för barn: dutta direkt på området som ska rengöras, gnugga lätt. Sedan får det torka.

  • Glasrengöringsmedel, som vanligtvis innehåller alkohol, är ett favoritalternativ för många, och används precis som alkohol.

     

Försök alltid att inte överdriva med vatten, men även att späda ut produkterna väl, så att de inte lämnar rester på möblerna. Vilken metod föredrar du?

Advertisement