Ris och dess tusen egenskaper: ta reda på hur många sätt det kan komma till nytta på i hemmet

av Hilda Maria Morgan

08 Februari 2023

Ris och dess tusen egenskaper: ta reda på hur många sätt det kan komma till nytta på i hemmet
Advertisement

Ris är verkligen en stor resurs. Förutom att det är en livsmedelsprodukt spridd över hela världen tack vare sin stora mångsidighet och det faktum att det kan odlas nästan var som helst, har det tusen andra verkligt värdefulla egenskaper.

Det är en mycket näringsrik mat och av vissa orientaliska folk anses det fantastiskt för hudvård. Och bland de tusentals användningsområden som kan göras av det, berör en del till och med hemmiljön och de dagliga problem man kan stöta på där. Men alla är inte tillräckligt medvetna om det.

Här är några av de sätt som ris kan vara användbart på i situationer som rör hemmet och vardagen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

  • Att absorbera dålig lukt: ris är verkligen fenomenalt på att absorbera lukter av alla slag, lite som bikarbonat. Av denna anledning, om du lägger lite i en kopp eller delar upp ris i små påsar som placeras i kritiska områden, kan det vara användbart för att eliminera alla typer av lukt. Du kan använda det i alla rum i huset, inklusive badrummet, där obehagliga lukter av olika slag är vanligare. Och, just på grund av dess stora absorberande kraft, om du blandar några droppar av valfri parfymerad eterisk olja i det, kommer det också att släppa ut en god parfym i luften.
  • För att absorbera fukt i hemmet: ris har förutom att absorbera lukter den stora förmågan att absorbera och ta bort fukt. Av denna anledning kommer placerandet av koppar eller påsar fulla med ris runt om i huset att avfukta luften samt neutralisera obehagliga lukter. Att använda det, till exempel, när du torkar kläder nära element, ris är som ett universalmedel för att återställa rätt grad av luftfuktighet i huset.
  • För att reparera våta elektroniska enheter: och återigen, på grund av dess enorma kraft att absorbera fukt, är ris ovärderligt för att reparera enheter som av misstag blivit blöta. För de som inte redan kände till det, om du tappar telefonen i vatten, är det första du ska göra att lägga den i en skål täckt med ris.
  • För polering av silver: få människor vet att stärkelsen i ris är ett ämne som kan göra silver mer glänsande. För att rengöra bestick, till exempel, prova att blötlägga dem i vattnet du kokat riset i. Låt verka i några minuter, skölj sedan och klappa dem torra. Du kommer omedelbart kunna beundra en nyfunnen glans.

Kände du redan till dessa alternativa sätt att använda ris på?

Advertisement