Parfymera ditt hem med lagerblad: tips för att dra nytta av doften av denna dyrbara växt

av Hilda Maria Morgan

08 Januari 2023

Parfymera ditt hem med lagerblad: tips för att dra nytta av doften av denna dyrbara växt
Advertisement

Lager är en växt som tillskrivs många egenskaper. Den är traditionellt känd som en visdomsväxt och har använts sedan urminnes tider som ett botemedel mot många problem och till och med fysiska åkommor. Till exempel är dess matsmältnings-, antibakteriella och lugnande egenskaper välkända.

Förutom att ha dessa och många andra egenskaper, har lager den egenskapen att vara väldigt väldoftande. Från detta härleds möjligheten att använda den för att deodorisera hemmiljöer, vilket ger dem en mild, behaglig och avkopplande doft. Det är möjligt att tillämpa olika metoder, alla ganska befogade, för att låta lagerblad sprida sin förtrollande doft i huset.

Vi illustrerar några av dem nedan.

Pixabay

Pixabay

Låt oss börja med att säga att för att parfymera huset med lager är det bra att torka bladen. För att göra detta, ta bort dem från kvisten och placera dem på en bricka eller i en korg som du ställer på en mörk och torr plats i några dagar. Alternativt kan du använda ugnen, lägg bladen på en bakplåtspappersklädd plåt och låt stå inne i några minuter på 180°.

När du har fått dina torkade löv kan du fortsätta med de olika metoderna för parfymering.

  • Lagerblad utspridda runt om i huset: ett första sätt att deodorisera hemmiljön med lagerblad är att placera dem på strategiska platser i huset varifrån doften bättre kan spridas. Detta händer särskilt om du för dem nära värmekällor som eld, element eller ljus. Du kan också bestämma om du helt enkelt ska lägga dem i ett fat för att placeras på de förutbestämda platserna, eller skapa dekorationer som girlanger eller kronor som, förutom att parfymera dessutom pryder.
  • I elementluftfuktaren: en annan metod för att dra fördel av lagerdoften är att använda facket som kan sitta på element för att göra luften mindre torr. Koka några torkade lagerblad i vatten och när infusionen är klar, häll den i luftfuktaren. Därifrån, med värmen, kommer det att avdunsta och fylla huset med sin läckra doft.
  • I badrummet: med hjälp av värmen och vattenångan som produceras i badrummet kan du använda lagerblad för att göra duschandet ännu mer behagligt och avkopplande. Fäst dem på duschhuvudet på ett område där de inte kan komma i kontakt med vattnet. Du kommer andas den behagliga doften under duschen, vilket ger dig själv ett ögonblick av absolut välbefinnande.
  • I garderoben: lager, som många andra växter, kan också användas för att parfymera garderoben. Lägg några blad i organzapåsar och förvara dem i lådor och garderober. Lukten av dina kläder och plagg kommer att gynnas.

Har du någonsin använt lager för att parfymera ditt hem?

Advertisement