8 användbara knep som gör att dina nya plagg håller längre

av Hilda Maria Morgan

08 Februari 2023

8 användbara knep som gör att dina nya plagg håller längre
Advertisement

Vi vill alla att plaggen och kläderna vi bär ska hålla så länge som möjligt, genom att undvika att skada dem och behöva byta ut dem. Vi vill det av ekonomiska skäl, för ofta är det dyrt att byta ut garderobsdetaljer. Och vi vill det också av en sentimental anledning, för att tvingas slänga dina förstörda, missfärgade, krympta eller för gamla favoritkläder är verkligen svårt.

Eftersom det handlar om föremål, kläder eller accessoarer kan de naturligtvis inte hålla för evigt. Genom att följa rätt råd och vidta små försiktighetsåtgärder kan vår garderob dock hållas intakt mycket längre.

Här nedan följer några användbara knep för att lyckas i företaget.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

För att alltid ha perfekt släta och luddfria tröjor, ta en rakhyvel och ta bort nopprorna, var noga med att inte skära eller göra hål i själva tröjan. Vid ett senare tillfälle kan du ta bort resterna med tejp eller med en roller.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Du kan använda bikarbonat för att bli av med dålig lukt från skor. Lägg i precis tillräckligt för att täcka en innersula och bikarbonatet kommer absorbera de obehagliga lukterna på ett ögonblick.

Pixabay

Pixabay

För att återuppliva eller hålla liv i färgerna på färgade T-shirts, blötlägg dem med jämna mellanrum i vatten och vit vinäger (ungefär ett glas vinäger för två liter vatten) och skölj sedan genom att tillsätta salt. Det verkar som att denna lösning hjälper mycket för att göra så att färgerna behåller sin styrka.

Pixabay

Pixabay

Att sy fast knappar med tandtråd är ett bra sätt att undvika att de dras loss så ofta. På så sätt förblir skjortorna längre i utmärkt skick.

Pixabay

Pixabay

För att undvika att hela tiden behöva byta ut dina behåar, eftersom de är för skadade, är en utmärkt idé att tvätta dem i de speciella tvättkulorna för att spara på behåarna som är lättillgängliga på marknaden. Om du lägger in dem innan du lägger dem i tvättmaskinen håller de helt klart längre.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Ett användbart knep för att inte skrynkla kläderna för mycket i torktumlaren och därför förstöra dem tidigare, verkar vara att stoppa in isbitar innan du startar den. Kuberna, när de smälter, förvandlas till ånga, vilket är användbart för att jämna ut överflödiga veck.

Pixabay

Pixabay

Solen kan vara en fiende eller en allierad för tyger. När det gäller vita tyger kan det hjälpa mycket att torka dem i solen. För mörka, å andra sidan, särskilt svarta, kan direkt solljus vara skadligt och fläcka eller missfärga dem. Så var mycket försiktigt.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Att knäppa eller dra ihop dragkedjan på dina kläder innan du lägger dem i tvättmaskinen eller torktumlaren kan hjälpa så att de inte tappar formen och förhindra att de förstörs i förtid.

Hade du redan provat något av dessa trick?

Advertisement