Damm i kylaren: hur man med en handduk enkelt blir av med det helt och hållet

av Hilda Maria Morgan

28 December 2022

Damm i kylaren: hur man med en handduk enkelt blir av med det helt och hållet
Advertisement

Damm är en regelbunden och oönskad gäst i våra hem och även om vi alltid gör allt för att ta bort det, hittar vi varje dag någon plats som har undgått vår städning och som fortfarande är täckt med det där tunna lagret som gör allt grått och trist. Och om det finns platser som vi sällan använder, men som vi alltid kommer ihåg, så slipper andra istället ofta undan vår uppmärksamhet. Hur många av oss rengör till exempel regelbundet ovansidan av skåp, garderober och andra höga möbler?

Bland de platser som glöms av att städa har vi ofta även elementen. Eller snarare, vi kanske kommer ihåg det när vi går omkring med dammduken, men är vi verkligen säkra på att vi tar bort allt damm helt perfekt? Troligtvis inte: i själva verket sätter det sig överallt, även på de mest oväntade platserna och i vissa fall är det verkligen svårt att ta bort allt. Det finns dock knep som gör att vi enkelt och helt och hållet kan befria våra element från damm. Låt oss upptäcka dem tillsammans.

Advertisement
Creativo

Creativo

Den svåraste delen att rengöra på elementen är utrymmet mellan de olika komponenterna, speciellt i modeller där elementen är mycket breda och utrymmet mellan dem mycket tunt.

För total dammborttagning, ta en våtservett och knyt en knut i ena änden. Sätt sedan in handduken i springan mellan elementen och skjut ner den. Upprepa operationen längs hela elementet, byt ut servetten när den blir för smutsig. Servetterna är mycket bekväma för att rengöra och desinficera även elementets yttre yta, samt lämnar en behaglig doft efter sig.

Denna metod kan också användas med fuktade dammfångande trasor. Om du inte hittar dem i affären kan du enkelt göra en genom att fukta traditionella dukar med en blandning av vatten och vinäger eller vatten och citron eller vatten, alkohol och eteriska oljor.

Om du behöver tvätta dina element, kanske i början av vintersäsongen, efter månader av inaktivitet, skaffa några trasor eller handdukar eller en grund balja och fyll en flaska med en blandning av vatten och alkohol eller vatten och vinäger. Häll blandningen lite i taget i hålen mellan de olika delarna och stick in en tunn piprensare. Du kommer långsamt att se all smuts lägga sig på marken på handduken eller i baljan.

Nu när dina element är fläckfria och fria från damm, njut av värmen i ditt hem!

Advertisement