Få din svarta bil att glänsa med knep för att tvätta den utan att lämna ett ända spår

av Hilda Maria Morgan

14 December 2022

Få din svarta bil att glänsa med knep för att tvätta den utan att lämna ett ända spår
Advertisement

Alla som äger en svart eller mörk bil vet hur svårt det kan verka att tvätta den perfekt. Att få den att bli helt glänsande är ofta svårt, på grund av ränderna som tenderar att sitta kvar även efter sköljning och eventuella små repor som är mycket tydligare och fulare på en mörk bil.

Vissa föredrar att lösa det genom att ta det till biltvätten och få det gjort av dem som är vana vid det och har det som jobb. Men det betyder inte att du inte kan göra det själv.

Faktum är att det finns ett antal knep och tricks som gör att du kan tvätta en svart bil utan att lämna ett ända spår, som en professionell skulle göra. Läs vidare så kommer vi att avslöja dessa små hemligheter för dig.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

För att få din svarta eller mörka bil att glänsa igen, prova att följa dessa värdefulla tips:

  • Utrusta dig i förväg med två hinkar: en full med vatten och tvättmedel (bilschampo eller det du brukar använda för att tvätta bilen) och en full med rent vatten för att skölja.
  • För tvätt-, smuts- och fläckborttagningsfasen, använd en mikrofiberduk eller mikrofiberhandske eller alternativt en svamp till duschen som är stor och mjuk nog att undvika repor.
  • När du sätter igång med tvätten, skölj trasan eller svampen då och då för att förhindra att mikrorepor bildas med smutsen som samlas där. Och av samma anledning kan du välja att använda två trasor eller svampar, en för den nedre delen av karossen, som alltid är den smutsigaste, och en för den övre delen och för fönstren.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

  • Om du verkligen vill undvika alla typer av fläckar och ränder kan du tillsätta ättika till vattnet du använder för att tvätta, vars anti-kalkegenskaper kommer att se till att kalk inte fastnar på ytan. Naturligtvis måste det sedan sköljas eftersom den sura och nötande sammansättningen av ättikan kan förstöra bilens lack.
  • När smutsen har tagits bort, skölj noggrant med rent vatten.
  • Efter sköljning är det dags att torka karossen mycket noggrant. Till detta steg kan du använda en handske eller en torr mikrofiberduk, eventuellt med en lång lugg, då blir det mycket mjukare och mildare mot själva karossen.

Din bil kommer att glänsa som aldrig förr och med mycket liten ansträngning.

Vad väntar du på? Lycka till!

Advertisement