11 genialiteter från de som har kunnat hitta oväntade lösningar på vanliga problem

av Hilda Maria Morgan

27 December 2022

11 genialiteter från de som har kunnat hitta oväntade lösningar på vanliga problem
Advertisement

Vi står alla dagligen inför oväntade händelser som kan testa vårt tålamod, speciellt om de är irriterande och vi inte har rätt lösning. Ibland vet vi inte ens vilken lösning som skulle vara bra i så fall, för kanske har vi aldrig råkat ut för att upptäcka att det skulle räcka med att vässa geniknölarna och utnyttja föremål och förmågor som redan finns i vår närhet.

Då kan vi inspireras av dem som å andra sidan har övervunnit återvändsgränden med briljanta idéer blir ett incitament att inte avskräckas av om vi också skulle hamna i en liknande situation (igen?). Titta på några genialiteter som delats av internetanvändare som vi samlat här nedan.

Advertisement
lucidillusions/Reddit

lucidillusions/Reddit

Du behöver fålla eller laga några kläder, kanske till och med snabbt, och tredubbla tiden går förlorad om du, när du inte kan använda en symaskin, måste göra allt för hand och försöka vara så exakt som möjligt: ​​om problemet är att hålla en rak linje med sömmen, då kan du använda din nagel som du ser på bilden. Två streck, varav ett indikerar tygets kant och det andra platsen där nålen ska föras in varje gång.

Advertisement
Gtapex/Reddit

Gtapex/Reddit

"Jag tröttnade på att alla i familjen använde ett glas och sedan lämnade det, så nu har var och en av oss sitt eget färgade gummiband. Vi sätter det runt glaset vi ska använda under dagen... Och så får jag mindre porslin att diska".

11 genialiteter från de som har kunnat hitta oväntade lösningar på vanliga problem - 3

https://wwwreddit.com/r/lifeha...

ZoidbergNickMedGrp/Reddit

ZoidbergNickMedGrp/Reddit

"Jag har satt ett vattenpass på min mycket enkla borr så att jag alltid vet när jag är perfekt vinkelrät mot väggen när jag borrar vertikalt." Inga fler sneda skruvar i väggen.

Reddit

Reddit

Om du vill knapra i dig massor av olika snacks eller mellanmål på en resa, varför inte göra som den här personen som har ordnat dem i en fackförsedd behållare?

Advertisement
ZZbrew/Reddit

ZZbrew/Reddit

"Jag ville ha effekten av naturligt ljus i en källare som inte har några fönster. Jag köpte två gamla likadana fönster för tio spänn. Jag målade dem, frostade glaset, monterade dem på väggen med en panel av LED-lampor gömd bakom dem. Nu känns det alltid som att klockan är två på eftermiddagen i min källare."

11 genialiteter från de som har kunnat hitta oväntade lösningar på vanliga problem - 7

https://www.reddit.com/r/lifeh...

"Om du sätter ett gummiband runt insidan av fickorna på dina shorts behöver du inte längre oroa dig för att tappa din telefon eller nycklar när du springer."

Advertisement
CSWRB/Reddit

CSWRB/Reddit

Ibland går du in på en offentlig toalett som inte har krokar för att hänga din väska. Kanske kan dock själva låset fungera som en krok!

daito-/Reddit

daito-/Reddit

För de som måste bära munskydd hela dagen, om man vill slippa känna smärta bakom öronen på grund av de elastiska banden, kan idén att bära ett pannband med knappar förändra dagen.

Advertisement
Vega_128/Reddit

Vega_128/Reddit

"Man kan sammanfoga två zip-seal-påsar genom att vända en av dem ut och in, så får du en påse som är dubbelt så stor."

Valerie Schremp Hahn/Twitter

Valerie Schremp Hahn/Twitter

"Min nioåriga dotter tog ett gammalt lypsyl och fyllde den med ost så att hon kan äta under lektionerna."

Vilka har varit dina mest briljanta uppfinningar någonsin?

Advertisement